Velkommen til min lille blog om læseglæde.

Hvem er jeg?

Jeg hedder Anette Mouritzen Knudsen og er 55 år.

Jeg er uddannet sygeplejerske i 1995. I 2013 færdiggjorde jeg min specialuddannelse i psykiatri, og jeg har sidenhen taget efteruddannelse i diagnostik og psykopatologi. Jeg har arbejdet i psykiatrien i mere end 25 år, men skiftede job fra behandlingspsykiatrien til Varde Kommune i januar 2021, hvor jeg nu er ansat som koordinator for depressionsområdet. Jeg elsker at udvikle min fagidentitet og har lige bestået min seneste uddannelse og er nu certificeret i Craftpsykologi (2023). Jeg er således meget optaget af menneskets mentale trivsel, og elsker mit daglige arbejde med at støtte borgere, der kæmper med psykiske udfordringer.

Jeg er således ikke BOGLIGT-uddannet men bøgernes verden har fra barns ben af fascineret mig. I september 2018 opdagede jeg begreberne #bookstagram og #instabooks på instagram, og dette gav mig blod på tanden til at dyrke min hobby endnu mere. Jeg vidste ikke, om nogen havde lyst til at læse med, da jeg postede mit første opslag, men livet har lært mig, at “hvo intet vover, intet vinder”.

Jeg er godt gift med Steffen, som jeg mødte i 1988 på Silkeborg Højskole. Han er selvstændig og ejer tøjbutikken ‘Bruun – Din Tøjmand’ her i Varde, hvor vi bor. Vi har fire voksne børn, og da de alle er godt “på vej i livet”, føler jeg, at jeg kan investere noget af min fritid i dette bogbloggeri.

Jeg er opvokset i et forfatter-/lærerhjem med mange bøger, hvilket for mig har været indbegrebet af ro, hygge, fordybelse og tryghed. 

Jeg er en all-round læser, og jeg elsker både at læse krimier, spændingsromaner, True Crime, skønlitteratur, biografier, erindringer og autofiktive romaner. Jeg elsker også at læse børne- og billedbøger, men da mine egne børn er store ser jeg nu mest frem til næste fase med børnebørn. Indimellem læser jeg også en del faglitteratur, da jeg altid er nysgerrig på ny viden og gerne vil udvikle mig indenfor mit fag.

Jeg læser ikke kun de nyeste bøger, da der er så mange dejlige bøger, jeg stadig ikke har læst, og derfor vil jeg prioritere mellem nyt og det at læse en ældre bog eller en klassiker, som jeg længe har haft på min læseliste.

Jeg holder allermest af fysiske bøger, da det er noget særligt at sidde med en trykt bog i hånden. Forfatterens værk. Jeg elsker et godt omslag og en god præsentation af bogen. Derfor gør jeg mig også umage med at præsentere bogen. Jeg øver mig i lyd-bøger, men mine tanker har det med at løbe af med mig, hvis jeg har gang i andet samtidigt med bogen, hvilket kunne være argumentet for en lydbog. Jeg er også mere fokuseret, når jeg ser ord og sætninger for mit blik, og når noget berører mig, læser jeg ofte lidt tilbage og dvæler ved det. Under en gåtur med en lydbog, kan jeg dog bedre holde fokus på bogens handling, end hvis jeg er derhjemme. Og jeg kan sagtens se fordelene ved en e- eller lydbog på en rejse eller hvis man lytter/læser på vej til eller fra arbejde.

Med fuldtidsarbejde og familie kan jeg ikke love at læse et vist antal bøger og min læsning er først og fremmest en dejlig hobby, som ikke må blive et pres.

Ved siden af mit daglige arbejde hjælper jeg min far, forfatter Peter Mouritzen, i hans eget lille forlag, som han oprettede i 2019. Du kan læse mere herom andet sted på siden. Jeg står for opsætning og layout af hans bøger, der udgives i forlaget Peters SUB-PUB, og det er fantastisk sjovt og en særlig opgave at få lov at arbejde tæt sammen med min far i sådan en proces. Det at blive lukket ind i hans maskinrum har åbnet mine øjne for mange nye sider af forfatterlivet og den litterære verden og ja, det er sjovt, men også ganske nervepirrende at være den, der ‘siger’ GO til trykkeriet – jeg er utrolig stolt over at lykkes med at skabe disse fine bøger, som der nu findes i alt 8 af. Følg gerne med på hans Facebookside Peter Mouritzen – forfatterprofil eller læs mere under menuen Peters SUB-PUB.

NYT – Pr. 1.2.23 – PÅ GRUND TIDSPRES MODTAGER JEG KUN ANMELDEREKSEMPLARER EFTER AFTALE . Jeg vil i den kommende tid prioritere at anmelde/omtale de bøger, jeg har liggende. Bunken er vokset sig stor, og jeg vil helst ikke føle denne hobby som et pres eller have dårlig samvittighed. Hvis jeg modtager anmeldereksemplarer uopfordret fra forlag eller andre, frasiger jeg mig retten til at anmelde/omtale, hvis ikke jeg føler, at det er en bog for mig. I alle tilfælde vil jeg anføre bogen som reklame og/eller som anmeldereksemplar. Jeg får mange forespørgsler fra forfattere, men kan desværre ikke altid tilbyde at læse og anmelde alle jeres dejlige bøger, om end jeg gerne ville, da jeg må prioritere min tid mellem arbejde, familie, læsning, mit orangeri og haven.
Mine anmeldelser er ikke farvet af andres meninger. Jeg skriver udelukkende, hvad jeg selv tænker og om det, jeg får ud af bogen. Da jeg ikke er litterært uddannet, vil mine anmeldelser såmænd bare være min egen uforbeholdne mening.

Jeg vil indimellem rate mine anmeldelser med stjerner ⭐️ efter nedenstående system. Jeg vil ikke rate faglitteratur.

⭐️  Måtte desværre opgive bogen.

⭐️⭐️  Skuffende og ikke min smag.

⭐️⭐️⭐️  Tilfredsstillende læsning.

⭐️⭐️⭐️⭐️  God, kan anbefales og underholdende læsning.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️  Fantastisk, og gerne mere af denne slags.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️  Fremragende. Kunne ikke lægge bogen fra mig.

Jeg har startet denne blog:

  • for at fordybe mig yderligere i bøgernes verden
  • for at dyrke min passion for gode læseoplevelser
  • for at dele mine læseoplevelser med andre bogentusiaster
  • for at være med til fortsat at kæmpe for de fysiske bøgers overlevelse i en hastigt udviklende teknologisk verden
  • for at udfordre mig selv i forhold til at prøve at anmelde bøger, på min måde
  • for at sætte fokus på psykiatriske tematikker og dermed være med til at øge viden og nedbryde tabu omkring psykisk sygdom
  • for at inspirere andre til at udvide deres horisonter ved læsning og
  • for at erhverve mig ny viden og holde min nysgerrighed i ave

Jeg har en dygtig IT-kyndig søn, der indimellem hjælper mig med alt det tekniske. Jeg er dog lærenem, og håber at min bogside ser indbydende ud og er præsentabel, så du finder lyst til at læse med på denne blog.

Jeg er også at finde på de sociale medier, IG og FB som anettesbookshelf 🌟

Tak fordi du har læst med helt til slut.

Anette