Velkommen til min lille blog om bøger.

Mig. Anette Mouritzen Knudsen. En kvinde i sin bedste alder (51 år), som i starten af 2019 startede denne bog-blog. Jeg vidste ikke, om nogen havde lyst til at læse med, men livet har lært mig, at “hvo intet vover, intet vinder”.

Jeg arbejder som special-sygeplejerske i psykiatrien og er gift med Steffen, som er tøjhandler med egen butik. Vi har fire næsten voksne børn, og da de alle er godt “i vej”, føler jeg, at jeg har generhvervet noget tid, som jeg vil investere noget af, i denne blog, men kun på et hygge- og hobby plan.

Jeg er opvokset i et forfatter/lærer hjem med mange bøger, hvilket for mig har været indbegrebet af ro, hygge, og tryghed.

Jeg elsker at læse krimier, skønlitteratur, biografier, erindringer og autofiktive romaner. Jeg elsker også at læse børne- og billedbøger. Derudover læser jeg en del faglitteratur, da jeg altid er nysgerrig på ny viden og gerne vil udvikle mig indenfor mit fag.

Jeg vil ikke kun læse de nyeste bøger, da der er så mange dejlige bøger, jeg stadig ikke har læst, og derfor vil jeg prioritere mellem nyt og det at læse en ældre bog eller en klassiker, som jeg længe har haft på min læseliste.

Jeg holder allermest af fysiske bøger, da det er noget særligt at sidde med en trykt bog i hånden. Forfatterens værk. Jeg elsker et godt omslag og en god præsentation af bogen. Jeg øver mig i lyd-bøger, men mine tanker har det med at løbe af med mig, hvis jeg har gang i andet samtidigt med bogen, hvilket kunne være argumentet for en lydbog. Jeg er også mere fokuseret, når jeg ser ord og sætninger for mit blik, og når noget berører mig, læser jeg ofte lidt tilbage og dvæler ved det. Under en gåtur med en lydbog, kan jeg dog bedre holde fokus på bogens handling, end hvis jeg er derhjemme. Og jeg kan sagtens se fordelene ved en e- eller lydbog på en rejse eller hvis man læser på vej til eller fra arbejde.

Jeg håber at få læst en hel del bøger, men med fuldtidsarbejde og familie kan jeg ikke love et vist antal og min læsning er jo først og fremmest en dejlig hobby, som ikke må blive et pres.

Derfor modtager jeg også gerne anmeldelser fra andre, eksempelvis dig. Så skriv endelig til mig, hvis du har læst en bog, og gerne vil dele denne oplevelse med andre.

Jeg modtager gerne anmeldereksemplarer fra forlag eller forfattere, men vil gerne frasige mig retten, hvis ikke, jeg føler, at det er en bog for mig. I disse tilfælde vil jeg anføre bogen som ANMELDEREKSEMPLAR.
Mine anmeldelser er ikke farvet af andres meninger. Jeg skriver udelukkende, hvad jeg selv tænker og om det, jeg får ud af bogen. Da jeg ikke er litterært uddannet, vil mine anmeldelser såmænd bare være min egen uforbeholdne mening.

Jeg vil forsøge at rate mine anmeldelser med stjerner ⭐️ efter nedenstående system. Jeg vil ikke rate faglitteratur.

⭐️  Måtte desværre opgive bogen.

⭐️⭐️  Skuffende og ikke min smag.

⭐️⭐️⭐️  Tilfredsstillende læsning.

⭐️⭐️⭐️⭐️  God og underholdende læsning.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️  Fantastisk. Vil gerne læse mere af denne slags.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️  Fremragende. Kunne ikke lægge bogen fra mig.

Jeg har startet denne blog:

  • for at fordybe mig yderligere i min interesse for bøgernes verden
  • for at dele mine læseoplevelser med andre
  • for at være med til fortsat at kæmpe for de fysiske bøgers overlevelse i en hastigt udviklende teknologisk verden
  • for at udfordre mig selv i forhold til at prøve at anmelde bøger, på min måde
  • for at inspirere andre, også de unge, til at udvide deres horisonter ved læsning og
  • for at erhverve mig ny viden og holde min nysgerrighed i ave

Jeg har en dygtig og IT-kyndig søn, der hjælper mig igang med alt det tekniske, hvilket nok bliver min største udfordring. Jeg er dog lærenem, og håber at siden kommer til at se fornuftig og præsentabel ud, men tager gerne imod input eller gode råd.

Jeg håber, at du er blevet interesseret og måske har lyst til at støtte mig i dette projekt.

Jeg er også at finde på de sociale medier

Anette