Peters Hjørne

 

Foto: Torben Agersted

Min far, Peter Mouritzen, er forfatter og noget af min interesse for bøger stammer naturligvis fra en opvækst, hvor der blev talt om litteratur i et hjem med bogreoler fra gulv til loft i stuen.

Der var noget særligt og magisk over at min far skrev. Han sad ofte bag lukket dør på sit værelse og klaprede på skrivemaskinen i timevis. Tit skrev han til langt ud på natten. Vi måtte ikke altid vide, hvad han skrev på, førend han var langt eller færdig med produktet. Han havde altid gult kladdepapir og en spidset blyant liggende ved køkkenbordet, hvis en idé eller tanke pludselig skulle nedfældes.

Noget af det første, jeg blev introduceret til, var klassikerne Oliver Twist og Alice i Eventyrland.

Da jeg var barn, opfandt jeg en lille quiz, hvor jeg ville tjekke min fars viden, ved at jeg sagde en titel på en af bøgerne i reolen, og så skulle han sige navnet på forfatteren, og jeg kan ikke huske, at han har gættet forkert.

Han skriver og udgiver stadig bøger, omend i mindre fart end tidligere, og når der er nyt fra hans hånd, vil jeg præsentere det her på bloggen.

Min fars forfatter karriere har været lang og produktiv, hvilket du kan læse mere om her:

http://www.petermouritzen.dk/

https://litteratursiden.dk/forfattere/peter-mouritzen

Du kan også følge ham på facebook Hvad forfatter gør.

Han har ofte gode konkurrencer, hvor du kan være heldig at vinde nogle af hans bøger.

Nyt fra forfatteren:

Ny udgave af Dødningedukken, udgivet den 11.1.19, oprindeligt fra 1993, med nye illustrationer af Rasmus Svarre.

Der signeres bøger!

_________________________

I efteråret 2019 havde han 50-års forfatter jubilæum.

Da jeg var ung digter – Et jubilæumstryk

I den forbindelse har han lavet en ny digtsamling; et privat særtryk. Han debuterede i 1969 med `Den fortryllede rose´ på undergrundsforlaget Arena SUB-PUB, og den ny bog er trykt på det til lejligheden oprettede nye forlag Peters SUB-PUB, men smukt trykt i modsætning til dengang. 

_________________________

Billede lånt af Forlaget Jensen & Dalgaard

Den 10. december 2019 udkom endnu en bog i Bibelstærk serien. Det er bog nr. 14, og den hedder Det var tider! og udkommer ved forlaget Jensen & Dalgaard. Bogen handler om dengang israelerne væltede bymuren omkring Jeriko, om ørkenvandring, strudse og æggehatte og det er faktisk alt andet end kedeligt!

_________________________

I april 2020 udkom 2. udgivelse ved Peters SUB-PUB og denne gang er det bogen “Den røde parentes – erindringer med huskefejl”.

Bogen indeholder 4 erindringsstykker:
Om børnelammelse. Om teaterdrømme, skolekomedie og tiden på Aalborg Katedralskole. Om tiden som portør på Aalborg Kommunehospital og om tiden som lærervikar i Vestjylland.

Logo – Peters SUB-PUB

En helt særlig lille perle!  (Bent Rasmussen i Folkeskolen)

Erindringerne har sprogligt overskud, humor, varme og et drys galskab, som vi kender det fra Mouritzens hånd. (blog på IG – Bausagerbooks)

Munter og særdeles underholdende …(Claus Grymer i Kristeligt Dagblad)

Bogen ligger tidsmæssigt før digtene i digtsamlingen ”Da jeg var ung digter”, som udkom i efteråret 2019 i forbindelse med hans 50-års forfatterjubilæum

____________________________

I november 2020 kom så tredje udgivelse – Det sidste ord, dagbog med ført pen, som er en fiktions-dokumentarisk fortælling.

DET SIDSTE ORD er en vanvittig, men måske virkelig fortælling om krigen i den lille by Arv i Nordjylland. Krigen udspiller sig mellem den kapitalistiske fabrik i byen og naboerne, der udsættes for bl.a. lugtgener, rystelser og støj.

Men ét er krigen i byen. Ét andet er forfatterkrigen mellem to forfattere, der er uenige om, hvilket våben der skal bruges mod fabrikken. Den ene er realist, den anden fantast.

______________________________

VEDR. SALG:

Alle tre bøger kan købes ved privat henvendelse på mail: mou@mail.tele.dk.

Ved samlet køb betaler forlaget forsendelsen.

_______________________________

Den 17. februar 2021 udkommer bog nr. 15 i Bibelstærk serien. Den hedder DEN DER SNYDER, og er smukt illustreret af Tom Kristensen.

Forside DEN DER SNYDER

Forlaget Jensen & Dalgaard skriver: Peter Mouritzen har været på hovedet i den gammeltestamentlige skatkiste og trukket en ny, universel historie op, som Tom Kristensen har sat i scene med sine følelses-seismografiske pensler:  I denne bog skal du høre om to snydetampe. Den ene hed Jakob, den anden Laban. Hvem der var den værste, er ikke nemt at sige. Døm selv. Historien foregår langt tilbage i tiden. Bibelen, der ellers er en gammel bog, var slet ikke skrevet. Først skulle historierne jo ske, før de kunne blive skrevet ned. Og historier skal være gode, men også lidt onde; ellers sker der jo ikke noget!

________________________________