Foto: Torben Agersted

Min far, Peter Mouritzen, er forfatter og noget af min interesse for bøger stammer naturligvis fra en opvækst, hvor der blev talt om litteratur i et hjem med bogreoler fra gulv til loft i stuen.

Der var noget særligt og magisk over at min far skrev. Han sad ofte bag lukket dør på sit værelse og klaprede på skrivemaskinen i timevis. Tit skrev han til langt ud på natten. Vi måtte ikke altid vide, hvad han skrev på, førend han var langt eller færdig med produktet. Han havde altid gult kladdepapir og en spidset blyant liggende ved køkkenbordet, hvis en idé eller tanke pludselig skulle nedfældes.

Noget af det første, jeg blev introduceret til, var klassikerne Oliver Twist og Alice i Eventyrland.

Da jeg var barn, opfandt jeg en lille quiz, hvor jeg ville tjekke min fars viden, ved at jeg sagde en titel på en af bøgerne i reolen, og så skulle han sige navnet på forfatteren, og jeg kan ikke huske, at han har gættet forkert.

Han skriver og udgiver stadig bøger, omend i mindre fart end tidligere, og når der er nyt fra hans hånd, vil jeg præsentere det her på bloggen.

Min fars forfatter karriere har været lang og produktiv, hvilket du kan læse mere om her:

http://www.petermouritzen.dk/

https://litteratursiden.dk/forfattere/peter-mouritzen

Du kan også følge ham på facebook Hvad forfatter gør.

Han har ofte gode konkurrencer, hvor du kan være heldig at vinde nogle af hans bøger.

Nyt fra forfatteren:

Ny udgave af Dødningedukken, udgivet den 11.1.19, oprindeligt fra 1993, med nye illustrationer af Rasmus Svarre.

Der signeres bøger!

I efteråret 2019 har han 50 års forfatter jubilæum.

I den forbindelse har han lavet en ny digtsamling; et privat særtryk. Han debuterede i 1969 med `Den fortryllede rose´ på undergrundsforlaget Arena SUB-PUB, og den ny bog er trykt på det til lejligheden oprettede nye forlag Peters SUB-PUB, men smukt trykt i modsætning til dengang. 

Da jeg var ung digter – Et jubilæumstryk

Den 10. december 2019 udkom endnu en bog i Bibelstærk serien. Det er bog nr. 14, og den hedder Det var tider! og udkommer ved Jensen & Dalgaard. Bogen handler om dengang israelerne væltede bymuren omkring Jeriko, om ørkenvandring, strudse og æggehatte og det er faktisk alt andet end kedeligt!

Billede lånt af Forlaget Jensen & Dalgaard