Det lange hyl og andre dyr du ikke ser, af Peter Mouritzen.

Peters SUB-PUB, udkommer 4.4.24, 44 sider.

Det lange hyl – og andre dyr du ikke ser er den anden billedbog på forlaget Peters SUB-PUB. Den første billedbog Dyr du ikke ser udkom i efteråret ’23 👀🌳🌲

I en tid, hvor mange børn mistrives på grund af for megen skærmtid, er jeg stolt af at kunne præsentere min fars ny billedbog, som et aldeles fint alternativ til skærm og en direkte opfordring til flere fællesture i skoven, hvor familien i den skønne natur har rig mulighed for at lære de yngste at bruge deres øjne og kreative hjerner til at skabe egne fantasidyr.

I flere år har forfatteren Peter Mouritzen, der om sommeren bor i sit sommerhus i Blokhus ved Jammerbugten i Nordjylland, cyklet ture i Blokhus Klitplantage og har på disse ture fået øje på træstubbe, mosser, rødder og grene m.m., der kunne ligne dyr. Forfatteren har fotograferet disse ‘dyr’ og givet dem øjne og sjæl, og skrevet et lille rim eller en rimhistorie, så de ting, som man normalt går forbi uden at ænse, får et nyt, forunderligt liv.

I denne bog kan du møde Søslangen Vagn, Flagermusen Flop, Væltefanten og mange andre. Måske kan bogen inspirere børn til selv at gå på opdagelse i naturen.

Også denne gang er der tale om et langdistance far-datter samarbejde 💚 Jeg har nemlig haft det ærefulde hverv igen at stå for layout, korrekturlæsning og produktion.

Billedbogen er MUST READ for de yngste i familien, børnebørnene eller børn i indskolingen og deres voksne, da den især egner sig som højtlæsning… 📖

I Nordsøposten skriver Niels Skipper blandt andet:

“For feinschmeckere blandt forfatterens fans er bogen virkelig et kærligt gensyn med hans vildt fabulerende fantasi, mens nye læsere med fordel kan stige på det store forfatterskab her.”

LigeHer.nu har også omtalt bogen.

Bogen koster 275,- kr. inkl. fragt. Kan købes ved privat henvendelse på bestilling ved mou@mail.tele.dk, ved Museum for Papirkunst i Hune eller ved Bruun – Din Tøjmand i Varde.

Anette