Barn af en biograf, af Peter Mouritzen

Peters SUB-PUB, udkommer 12. april 2022, 160 sider

Omtale/

63 filmkapitler fra før verden løb af spolen 🎞

Forfatteren Peter Mouritzen er opvokset – om ikke i en biograf – så i hvert fald ovenpå én; nemlig biografen Regina i Nørresundby, og han har gennem sit liv set et hav af film. Der er således her tale om minder fra et liv med film, gamle film, film fra før verden løb af spolen, som undertitlen lyder.

Bogen er derfor skrevet som en hyldest til de gamle film, som måske er glemt eller gemt i hjertet på en rigtig filmelsker 📽

Barn af en biograf udkommer 12. april på Peters SUB-PUB og udkommer i en fornem hardback udgave med mange billeder fra filmens verden og med det flotte forsidebillede ‘Biografen’ af Poul Anker Bech fra 1975.

Bogen er 6. udgivelse ved eget forlag Peters SUB-PUB. De forrige udgivelser er følgende:

Da jeg var ung digter – 2019

Den røde parentes, Erindringer med huskefejl – 2020

Det sidste ord, dagbog med ført pen – 2020

Jordbærkrukken, essay fra nær og fjern – 2021

Digt & dat, ord til alvor og ord til pjat – 2021

Fortvivl ikke, hvis du er fra den yngre generation og dermed ikke opvokset med de film, der er med i bogen… Bogen kan sagtens nydes af alle – man fornøjes med filmanekdoter og sjove beskrivelser af film, som man får lyst til at se, når man har læst om dem… og hvem kender ikke alligevel lidt til de fleste af de store skuespillere og instruktører indenfor filmens verden…

Bogen kan bestilles ved privat henvendelse 🎥🍿 på mou@mail.tele.dk

Intropris 195 kr. inkl. porto (efter påske 295 kr) 🤍

Forfatteren Per Gammelgaard skriver: “Peter Mouritzen skriver om mesterværker fra stumfilmens tid, kriminalfilm, gyserfilm, western, musicals, lystspil, så det vækker ens lyst til at glide ned i biografstolen og sluge en hel masse celluloid. Forfatterens begejstring er smittende”.

Logo af Søren Jessen