Da jeg var ung digter

Da jeg var ung digter, af Peter Mouritzen

Peters SUB-PUB, udkom oktober 2019, 74 sider

5️⃣0️⃣ 50-års jubilæum 📚

I forbindelse med min fars 50-års forfatterjubilæum i efteråret 2019 har han lavet en ny digtsamling; et privat særtryk. Han debuterede i 1969 med `Den fortryllede rose´ på undergrundsforlaget Arena SUB-PUB, og den ny bog er trykt på det til lejligheden oprettede nye forlag Peters SUB-PUB, men smukt trykt i modsætning til dengang.

Digtsamlingen er ikke sendt til pressen, men der er alligevel kommet mange smukke ord fra forfatterkolleger, f.eks. “går i blodet på én. Og som man dog genkender det helt igennem”. Eller “noget af det vildeste, sjoveste og mest sprogmusikalske jeg længe har set”. Eller “Efterlader én med følelsen af at have læst et generationsportræt.”

Her er en lille smagsprøve fra bogen:

Da jeg var ung digter

turde vi stå ved

at vi var digtere

Jeg er digter

Jeg skriver digte

sagde vi

hvis nogen spurgte os

hvad vi var

sagde de så

åndens cykelsmede

de der ikke vidste bedre

Du er digter men

hvornår

skriver du en rigtig bog?

Åh, disse dage

da vi var poesiens aristokrati

lykkeligt bespyttede af pøbel

blå mærker på sjælen

stenede af uforstand

Hvilket jubilæum! skriver Eiler Jensen i en to siders artikel i det ny Børn & Bøger i anledning af jubilæet. “Når man læser Peter Mouritzens bøger er man altid godt underholdt, og der er vel at mærke tale om underholdning i den rigtig gode forstand. Spændende, mystiske, gotiske, humoristiske og læseværdige bøger med holdning”, skriver Eiler Jensen bl.a.

Peters SUB-PUB

Digtsamlingen kan stadig købes ved privat henvendelse til enten undertegnede eller direkte til forfatteren på mou@mail.tele.dk

Bonusinfo: I foråret 2020 udkommer endnu en bog ved eget forlag. Det er en erindringsbog med 4 erindringsstykker; bl.a. fra forfatterens barndom med polio og tiden som håbefuld skuespillerspire i Aalborg. Glæd jer! Bogen er lige på trapperne.

Anette

One Reply to “Da jeg var ung digter”

  1. […] er 2. udgivelse på eget forlag, og ligger tidsmæssigt før digtsamlingen ”Da jeg var ung digter”, som udkom i efteråret 2019 i forbindelse med hans 50-års […]

Skriv et svar