En stædig rad – og andre fortællinger, af Peter Mouritzen

Peters SUB-PUB, udkommer 30. marts 2023, 120 sider

Omtale/ PROUD TO PRESENT 👍 nr. 7 📚

Peter Mouritzen, (for)fatter, udgiver stadig bøger, selv her i seniorlivet, men siden 2019 på eget forlag, og jeg har fået det ærefulde hverv at stå for layout. Nu er vi klar til at vise jer den 7. bog i rækken af det lille bibliotek i forlaget Peters SUB-PUB. Læs mere via linket om forlagets oprindelse og tankerne bag.

EN STÆDIG RAD – og andre fortællinger – er udvalgte noveller fra hans virke som forfatter gennem 40 år. Det er fortællinger om sprækker i menneskers liv, i grænsen mellem galskab og normalitet…

Uddrag fra bogen, De syngende snemænd:

Det var den nat snemændene begyndte at synge. Vinteren havde været lang og streng. Og selv om det nu var begyndelsen af marts, var der ingen tegn på forår. Tværtimod. Det var, som om frosten tog til i styrke, og det sneede hver dag fra en gråskægget himmel.

Forsiden er et privatfoto med udsigten fra jernbanestationen i Manarola, Cinque Terre i Italien. Bogen indeholder i alt 23 fortællinger, hvoraf titelhistorien er den korteste:

Det bankede på døren.

Udenfor stod gamle Villads med sit gangstativ.

Vi havde lige begravet ham igår.

Man vidste aldrig med Villads.

Omtale i Nordjyske – https://nordjyske.dk/nyheder/kultur/en-staedig-rad-ny-bog-fra-flittig-forfatter/4167901

De øvrige bøger i biblioteket er:

  1. Da jeg var ung digter, 2019. Digtsamling.
  2. Den røde parentes, 2020. Erindringer.
  3. Det sidste ord, 2020. En dagbogshistorie i fri fantasi.
  4. Jordbærkrukken, 2021. En essaysamling.
  5. Digt & Dat, 2021. Aforismer & digte.
  6. Barn af en biograf, 2022. En filmbog.

EN STÆDIG RAD udkommer den 30. marts, hvor der vil være oplæsning i Betty Mogensens Boghandel i Hjørring kl. 16. Du kan kun købe bogen dér eller allerede nu bestille den ved at rette privat henvendelse. Prisen er kr. 175 i pre-sale. Ellers kr. 228 incl. fragt. 

Anette