En af fordelene ved at have en bogside og ved at følge diverse forlag og andre bogbloggere, er at jeg finder masser af inspiration til min læseliste, som efterhånden er lang. Men disse fire nye udgivelser vil jeg gerne dele med jer, for dem glæder jeg mig særligt og afsindigt til at dykke ned i.

Opslaget er ikke reklame, da jeg ikke har fået bøgerne, men de er kommet på min tbr-liste af ren personlig interesse. En blanding af genrerne spænding, krimi, roman og erindringer.

_________

”En helt normal familie”, af den svenske forfatter Mattias Edvardsson. Udgivet ved People’s Press den 22.8.19. Bogen har fået en forrygende modtagelse, og er beskrevet som en slags retsals-krimi, hvor vi får historien fra 3 vinkler.

Lånt pressefoto fra People’s Press

Forlagets beskrivelse

EN MAND I TREDIVERNE BLIVER FUNDET KNIVDRÆBT på en legeplads i Lund. Mistanken falder på 19-årige Stella, som et vidne har set. Men hvorfor skulle Stella, en helt almindelig svensk teenagepige, slå en tilfældig forretningsmand ihjel?

Stellas far er præst, og hendes mor forsvarsadvokat, og mens mistænkeliggørelsen og fordømmelsen vokser, kæmper de for deres datter.

Både Stella og forældrene har dog en forhistorie, og i takt med at Stellas liv optrevles, skrælles familiens sandheder, løgne og selvbedrag af lag for lag. Indtil ét spørgsmål står tilbage: Hvad skete der den skæbnesvangre aften, og hvem bærer skylden for det?

Fortalt i tre spændingsmættede spor af henholdsvis far, mor og datter tvinger romanen læseren til selv at tage stilling og spørge: Hvor godt kender du dig selv og dine nærmeste? Og hvor langt er du villig til at gå for at beskytte dem?

_________

“Hvor flodkrebsene synger”, af Delia Owens, er en smuk fortælling om en piges ukuelige vilje og barske liv i 1950’ernes USA. Udgivet ved Gyldendal den 27.9.19.

Lånt pressefoto fra Forlaget Gyldendal

Forlagets beskrivelse

Kya Clark er den vilde pige, ”marskpigen”. Hun vokser op i 1950’erne i en hytte ude i sumpskoven ved North Carolinas kyst. Hendes mor og fire ældre søskende forlader en efter en hjemmet, så hun til sidst er alene med sin voldelige far. En dag forsvinder han også. Herefter er hendes liv en ensom kamp for overlevelse i en verden, der kun har foragt tilovers for sumpens fattige folk. En enkelt skoledag i den nærliggende landsby er alt, hvad det bliver til for Kya, som møder barfodet og pjaltet op og straks bliver genstand for de andre børns hån og mobning. Men Kya er ikke, som de tror. Hun er følsom og intelligent og har overlevet i årevis alene ude i den sumpede marsk, som hun betragter som sit hjem. Hendes forhold til naturen er både videbegærligt og nysgerrigt og samtidig selve omdrejningspunktet og forankringen i hendes tilværelse. Men der kommer en tid, hvor Kya længes efter at elske og blive elsket. Da to unge fyre bliver grebet af hendes vilde skønhed, åbner Kya sig for et nyt kapitel i livet – indtil det utænkelige sker: Den lokale skørtejæger bliver fundet død uden for byen – og straks mistænker de lokale Kya for at være involveret i dødsfaldet. 

_________

”Sørgekåben” – en fortælling om fædre, sønner, sommerfugle og min fars selvmord, af Mikkel Frey Damgaard. Udgivet ved Gyldendal den 10.9.19.

Lånt pressefoto fra Forlaget Gyldendal

SØRGEKÅBEN er en personlig beretning om savn, familie og en fars skygge.

Forlagets beskrivelse

Da Mikkel var otte år, tog hans far sit eget liv. Det blev et tabu i familien, fordi det både var svært at tale om og forholde sig til. Som ung og voksen fik Mikkel angst og samtidig voksede hans frygt for at lide samme skæbne – for hvis man kan arve egenskaber og udseende efter sin far, kan man så også arve et anlæg for selvmord? Da Mikkel nærmede sig 38 – samme alder, som hans far havde, da han døde – gik det op for ham, at han var nødt til at nærme sig fortiden for at få en fremtid. Mikkel Frey Damgaard går systematisk og journalistisk til værks i sin undersøgelse af omstændighederne omkring sin fars selvmord. Stykke for stykke lærer han sin far, hans ophav, traumer og hemmeligheder at kende. Et familiemønster begynder at tegne sig, som rækker længere tilbage end faren, og som fortæller en større historie om fædre, sønner, identitet og familiehemmeligheder i flere generationer.

_________

”Stephanie Mailers forsvinden”, af schweiziske Joël Dicker. Udgivet ved Rosinante/Gyldendal den 20.9.19. Forfatteren er i forvejen kendt for romanen ”Sandheden om Harry Quebert-sagen”, som fik internationalt gennembrud.

Lånt pressefoto fra Rosinante

Forlagets beskrivelse

Sommeren 1994. Jesse Rosenberg og Derek Scott, to unge, ambitiøse politiefterforskere, drømmer om den store sag, der kan hjælpe deres karriere i gang. Da borgmesteren i Orphea, en lille badeby et par timers kørsel fra New York, og hele hans familie samt en tilfældig forbipasserende bliver brutalt myrdet, ved de, at det er den sag, de har ventet på. Takket være deres omhyggelige efterforskning lykkes det dem at opklare mordet. De får ros af politichefen og en medalje for deres tapperhed. Men tyve år senere, da Jesse skal til at gå på pension, bliver han opsøgt af den unge, dygtige journalist, Stephanie Mailer. Hun fortæller ham, at de tog fejl dengang. At det var den forkerte, de anholdt, og at hun har efterforsket sagen og kan bevise det. De aftaler at mødes, men næste dag er hun sporløst forsvundet …

Synes I ikke, at de lyder spændende? Jeg håber, I har fundet lidt inspiration og måske også vælger at læse en af disse nye bøger.

Anette 📚😍