At tænke som en morder – min tid i rejseholdet, af Kurt Kragh

Lindhardt og Ringhof, udkom i 2014, 315 sider (hørt som lydbog)

På mine seneste gåture har skabs-detektiven, mig, været underholdt med denne lydbog, for, indrømmet, jeg elsker mysterier, hvor folk forsvinder eller når der skal opklares et drab. Selvfølgelig så jeg helst, at det kun foregik i den fiktive verden, men nu er det uheldigvis sådan, at virkeligheden nogen gange overgår fantasien..

Denne gang har jeg kastet mig over bogen fra 2014 “At tænke som en morder”, af Kurt Kragh, som på meget ærlig vis byder os med-detektiver velkommen ind i politi arbejdet og han er ikke bleg for at fortælle om de knap så sympatiske sider ved chefer eller kollegaer, men slipper afsted med det, da han samtidig er yderst ærlig og uden tøven erkender et til tider heftigt temperament og blotlægger egne fejltrin, både privat og arbejdsmæssigt.

Selvom jeg har læst en del lignende bøger og derfor tidligere har læst om nogle af de samme sager, så keder jeg mig ikke og blev igen fanget af en måske ny vinkel eller detalje. Måske lidt nørdet. Men sådan er det at være skabs-detektiv.

Kurt Kragh har især været interesseret i afhøringsteknikker og gerningsmandsprofilering og ligger ikke skjul på, at han har været fremsynet og ofte valgt nye og anderledes metoder i sit arbejde på at fælde en gerningsmand.

Bogen indeholder udover fortællingerne om de mest spektakulære drabssager også denne personlige beretning om hans rejse op af karrierestigen, som ikke har været problemfri, men også om den vanskelige balance i samarbejdet mellem rejseholdet og det lokale politi.

Vi lærer drabsefterforskeren at kende og han har et behageligt, levende og naturligt sprog, og man fornemmer at de mistænkte også ofte har følt sig trygge i hans nærvær, hvilket har banet vej for mange tilståelser.

Bogen vinder stort på mit yndlingsemne, alvoren, humoren og selvindsigten og nu skal jeg straks igang med at vælge min næste bog i True Crime genren.
Jeg har et par bøger i tankerne : “Opklaret”, af Jens Møller Jensen og Stine Bolther, Politikens Forlag og den helt nye “LIV OG DØD – en retsmediciner ser alt” af Jørgen Lange Thomsen, Gyldendal.

Som bonus vil jeg også lige reklamere for kriminalhistorierne på True Crime Podcasten. Stine Bolther, som også er medforfatter på mange af True Crime bøgerne, er vært på programmet, og interviewer mennesker, der på forskellig vis har kriminalarbejdet tæt inde på livet. Eneste ærgrelse er at programmerne næsten er for korte, men modsat er det nemt at nå et par stykker i en ledig stund..

Bogen får 5 skudsikre ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ herfra/6.

Anette