Bare lidt til, af Simona Ahrnstedt

Gutkind Forlag, udkom i oktober 2020, 440 sider

Original titel: Bara lite till. Oversat af Signe Lyng

Reklame/ Modsætninger mødes og sød musik opstår 💖🎶💏

Bare lidt til er anden selvstændige bind i svenske Simona Ahrnstedt’s Modsætninger mødes serien, hvor storbypigen Stella møder den lokale øko-landmand Thor. Det er min første læsning af forfatteren, og bogen er uopfordret tilsendt af forlaget.

Så siden efteråret har denne blomstrende gule bog skinnet på mig fra bogreolen og efter et par ’tunge’ socialrealistiske bøger, trængte jeg til lidt romance og noget letfordøjeligt, hvilket denne bog til fulde lever op til. Jeg kan med det samme afsløre, at jeg ikke er den store læser af feel-good kærlighedsgenren, men jeg trængte til sød musik i mine ører under gåturene, og dét fik jeg. Så selvom jeg havde bogen liggende, valgte jeg denne gang at lytte i stedet for at læse.

Ligeså forelsket som Thor bliver i Stella, så falder man, som læser, også pladask for den smukke, unge Stella, der er blevet alene. Moren er død, faren kender hun ikke, kæresten har været hende utro og hun har mistet sit job, så hun står ved en skillevej i livet og vælger at rejse til den lille svenske landsby Laholm for at sælge et sommerhus, hun har arvet efter moren. Derved kan hun få råd til at rejse til New York, hvor hun vil uddanne sig som designer. Men i Laholm render hun ind i Thor, enkemand og far til to teenagebørn. Sommerhuset er nabo til hans gård og en sommerflirt er uundgåelig, men inden længe begynder Stella at tvivle på, hvad hun egentligt ønsker sig af livet.

Bare lidt til er en super fin kærlighedshistorie. Men for denne læser blev det en tand for megen ’sød-suppe’, og handlingen desværre også lidt for forudsigelig. Dog vil jeg også indrømme, at jeg bare lod mig flyde med ind i historien og læseren snydes heller ikke for drama, forviklinger, gamle lig i lasten, romance og erotiske scener, og til sidst må man bare vide, hvad der sker.

Miljøet omkring byen Laholm beskrives meget idyllisk og efter endt læsning var jeg nødt til at søge billeder på google maps, og stedet ser nøjagtigt ud som man forestiller sig undervejs i læsningen.

Bogen er velskrevet, hurtigt læst og måske også hurtigt glemt. Den indeholder simpelthen for mange kliché-fyldte passager om kærlighedens svære betingelser, hvilket desværre trækker lidt ned i denne anmeldelse og gør den hotte kærlighedshistorie til en halvlunken læseoplevelse.  

Om forfatteren: Simona Ahrnstedt (f. 1967, Prag) er Sveriges største og første romanceforfatter. Hun slog internationalt igennem fra begyndelsen, da hun i 2010 debuterede med en historisk romantrilogi. Siden fulgte en romantisk samtidstrilogi, der udspiller sig i Stockholms hotte jetsetmiljø.

Modsætninger mødes serien består af selvstændige feel good-fortællinger om kærlighed, fordomme og om at finde sig til rette i situationer, hvor man ikke passer ind. Første bind Alt eller intet (da. 2018) er solgt til filmatisering. Tredje bog i Modsætninger mødes serien hedder Med hjertet som indsats og den udkommer i juni 2021.

Men hvis du sukker efter feel-good romaner, elskede ’fifty-shades’ bøgerne og er på udkig efter din næste love story, så tag endelig med Stella til Laholm, hvor amorinerne blomstrer, konflikter og forviklinger står i kø, mens de to hovedpersoner bliver klogere på sig selv og hinanden. Jeg hiver mig op på 3 ⭐⭐⭐/6, fordi jeg trods mine forbehold lod mig rive med af historien.  

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar ✅

Anette