Benedikte – en kongelig prinsesse, af Anne Sofie Kragh

Politikens Forlag, udkom i 2019, 248 sider

 Reklame / 👸 Et elegant og majestætisk portræt 👸

I 75 nedslagspunkter tegner Anne Sofie Kragh et portræt af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte, der den 29. april 2019 fejrer 75-års fødselsdag.

Fra bagsiden

”Den mest kongelige af mine døtre” kaldte Dronning Ingrid sin mellemste datter, Prinsesse Benedikte. Storesøster Dronning Margrethe er enig og tilføjer: ”Hendes hår sidder altid. Det tør ikke andet”

Anmeldelse

Kan man lave en biografi, uden at tale om sig selv? Ja, for det at tale om sig selv, er netop ikke essensen af denne bog, som indeholder 75 små, overskuelige emner, belyst enten ved samtale mellem Prinsessen og forfatteren, interviews af Prinsessens nærmeste eller med dejlige, private fotos, som er kommenteret af Prinsessen.

Læseren præsenteres for korte, men betydningsfulde tilbageblik i kongehistorien, familieforhold, ægteskabet, feriestunder, traditioner, kongelige pligter, protektioner, hverdagsglimt og livet på slottet i Berleburg.

Med stor værdighed får læseren et ærligt og imponerende billede af livet som tronarving, et job der er højt prioriteret og som kommer før alt andet.

Bogen er desuden krydret med små, sjove og personlige anekdoter, som bringer smil frem på læben, f.eks at Prinsessen er en fremragende bilist, at den teknologiske udvikling er løbet fra hende og at hun, til stor overraskelse, meget sent men perfekt lærte det tyske sprog.

Indtrykket af Prinsessen er et meget privat, men et yderst empatisk menneske, der til fingerspidserne er engageret i alt, hvad hun er en del af. Pligtopfyldende og velforberedt er de ord, der går igen, og en konstant gennemtænkt og elegant stil.

Bogens design er ligeledes gennemført; en flot indbundet hardback udgave, som er lækker at sidde med i hånden.

Bogen efterlader et troværdigt indtryk, fordi vi også får lidt af det, der er svært og fordi den også omfavner nogle de afsavn, der naturligt følger i kølvandet på de privilegier, der er ved at være født ind i et monarki.

Jeg kan varmt anbefale bogen, royalist eller ej, for den har et edukativt budskab om at gøre sig umage, ikke kun for sin egen, men for fællesskabet og institutionens skyld.

Tak til Politikens Forlag for anmeldereksemplar ✅

5 royale ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6

Anette