Danmarks Fugle – Kalender 2023, af Tommy Dybbro og Carl Christian Tofte

Politikens Forlag, udkom i oktober 2022, 365 kalendersider

Mon du, ligesom jeg, også er papirkalendertypen, der hvert år på denne tid glæder sig til næste års kalender? Selvom jeg på nogle områder har overgivet mig til den digitale kalender, så er det alligevel hyggeligt med enten en væg- eller bordkalender eller begge dele… Væg- og familiekalenderen er et fantastisk redskab til at skabe overblik for hele familien hver måned, og den kan vi stadig ikke undvære herhjemme med to hjemmeboende børn, hvorimod bordkalenderen mere er til pynt og daglig hygge…

Hver fugl synger med sit næb… 🦅🦉🦢🦜🦤🕊

Mange ordsprog indeholder sjovt nok fuglemetaforer, der bruges til at beskrive menneskelige egenskaber. Fugle kan også både være fascinerende og skræmmende, men især holder jeg af at kigge på fuglene på mit foderbræt i haven 🏡🪺

I år har jeg derfor valgt en anden type bordkalender for 2023, da jeg fik lyst til at lære lidt mere om fuglelivet. Valget faldt på den fine bordkalender Danmarks Fugle, der indeholder 365 fugle-akvareller, alle illustreret smukt af Carl Christian Tofte, som er en af Danmarks fineste fugletegnere.

I kalenderen er princippet enkelt – hver dag, sin fugl – hvor der så følger en lille tekst om fuglen, skrevet af én af de to forfattere, Tommy Dybbro og Carl Christian Tofte.

Illustrationerne er farverige, udtryksfulde og meget livagtige at kigge på, og samtidig er teksten kort, præcis og overskuelig.

Der er fugle, man kender og fugle, som ikke er så kendte. Fuglene er netop præsenteret på den årstid, hvor man kan møde dem i naturen. Straks måtte jeg hen til min egen fødselsdag, hvor én for mig ukendt og også sjælden Islom pryder dagens billede. Flot er den i sin sort-hvide fjerpragt og selv om den er sjælden er der minsandten mulighed for at se den her i Vestjylland.

Årets fugle-bordkalender 2023 er oplagt til at have liggende på køkkenbordet, og tegningerne indbyder til samtale og opmærksomhed på fugle-livet i haven, i skoven, på marken, ved stranden eller bare generelt i naturen omkring os.

Kalenderen måler 18 x 13 cm. og kan enten ligge fladt på bordet eller fronten kan foldes bagom, således at kalenderen står mere skråt… og mon ikke den er oplagt som en advents-, kalender- eller julegave. En yderst oplysende og dekorativ kalender, der bringer naturen lidt tættere på.

Fugle kalenderen 2023

Man behøver ikke at være en ørn til alt… 🦅 Hvis du anskaffer dig denne kalender, får du automatisk en lille daglig dosis af visdom i form af nyeste fugleviden🦉Hvis du vil se en video, hvor jeg bladrer lidt i kalenderen, så kig med på opslaget på min Instagram side 🪶

Tak til Politikens Forlag for anmeldereksemplar ✅

Anette