Den tavse enke, af Sara Blædel

Politikens Forlag, udkom i november 2020, 400 sider

Reklame/

Denne krimiforfatter behøver nok ingen nærmere præsentation for Sara Blædel har nemlig skrevet krimi- og succes-serien om venindeparret Louise Rick og Camilla Lind. ‘Den tavse enke’ er 11. bind i denne serie, og der er noget, der tyder på at Blædel langt fra er færdig med hovedpersonen Rick, for hun er netop blevet leder af politiets nye rejseenhed.

I Den tavse enke folder Blædel spændingen ud over flere interessante og personlige historier med så meget ’guf’ på, at du er nødt til at vide, hvordan det hele hænger sammen.

Louise Rick sendes til Svendborg og Tåsinge, hvor hun for første gang skal mødes med sit nye team i den nyoprettede rejseenhed P13, da lokalpolitiet har brug for assistance til at opklare drabet på en 38-årig kvindelig kroejer. Da Rick ankommer til kroen, gør hun et mystisk fund i kroejerens private del. Opklaringen, der kompliceres af dette fund, tager således en drejning og Louise Rick får derfor uventet hjælp af Eftersøgningsafdelingen; helt præcist af ekskæresten Eik, som hun ikke har set siden hun forlod ham i Thailand (i den forrige bog ’Pigen under træet’).

Vi møder selvfølgelig også veninden og journalisten Camilla Lind, der noget modvilligt og langsomt bliver involveret i en anden historie fra lokalområdet, der handler om den unge fyr Aske, der et halvt år forinden er død af spiseforstyrrelse. Ved at forfølge denne historie får Camilla øje på en tragisk og personlig historie, som hun mener avisen kunne være interesseret i at skrive om.  

Der er faktisk meget mere at fortælle, men disse dele af handlingen vil jeg ikke omtale, da jeg i så fald vil spoile noget af krimiens kerne, men jeg kan love dig en skudsikker krimi med et stærkt og sammenhængende plot og en Blædel i topform.

Jeg synes faktisk, at det på mange måder er en rørende historie, Blædel giver os læsere, for hun tager fat i en relatérbar familietragedie, som går lige i hjertet på én. Og udover et bredt og fantastisk spændingsforløb, så får vi også sider af en sårbar Rick, der samtidig må forholde sig til savn og sorg i eget liv.

Den tavse enke kredser om tab, sorg, homoseksualitet, hemmeligheder, dobbeltliv og løgne. Blædel leverer en krimi med spænding fra side ét, og den er hurtigt læst, for krimien er velskrevet i let-læst, blændende Blædel-stil og man rammes indenfor få sider af trangen til at vide, hvordan det hele hænger sammen. Kun studsede jeg selv over en enkelt kriminal-teknisk detalje hen mod slutningen, men alt i alt hænger den sammen på meget troværdig vis.

Om forfatteren: Sara Blædel er journalist og forfatter. Hun udgav i 2004 den første bog om kriminalassistent Louise Rick og hendes veninde, journalisten Camilla Lind. Sara Blædel har fire gange modtaget Martha-prisen, som er en kåring af danskernes yndlingsforfatter, og i 2014 modtog hun boghandlernes fornemme pris ’De Gyldne Laurbær’ for Kvinden de meldte savnet (den 9. bog i serien). Sara Blædels bøger er solgt i mere end 5 millioner eksemplarer og er under udgivelse i 38 lande.

Den tavse enke befinder sig blandt toppen af fantastiske Blædel-krimier, og jeg blev straks fanget i dette edderkoppespindende net af tragiske tråde, og bogen fortjener til fulde 5 ultra-spindende ⭐⭐⭐⭐⭐ /6.

Tak til Politikens Forlag for anmeldereksemplar ✅

Anette