DEN VILDE, af Kirsten Sonne.

Forlaget Alhambra, udkom i september 2021, 391 sider 🦬

En ny serie om efterforsker Stina Funk, der her i første bind vender hjem til fødeøen Bornholm, hvor der op til folkemødet en varm junimåned sker ikke kun ét, men flere drab, som alle kan relateres til øens vilde dyreliv. Men hvem er ‘den vilde’, og hvem jager hvem?

Vidste du, at der fandtes bisoner på Bornholm? Det gjorde jeg ikke, så her mødte jeg et spændende plot med en helt ny viden for mig. Jeg måtte google undervejs, da det vakte min nysgerrighed, for jeg må desværre erkende, at jeg aldrig har været på solskinsøen ☀️

Men nu føler jeg på en måde, at jeg har været der, for bogens miljøbeskrivelser er soleklare og man fornemmer tydeligt øens stemning.

Stina Funk teamer op med makkeren Jens Kjøller, kaldet Tjøller, og sammen dykker de ned i en voldsom omsiggribende sag; et spændingsfelt mellem forsøgsfolk bag bisonprojektet og natur- og dyreaktivister, men uanset vinkel, så er det på en måde dyrene, der har hovedrollen i denne underholdende Bornholmerkrimi. Sagen trækker tråde tilbage i tiden for de involverede, og Funk må også se egne fortids spøgelser i øjnene.

Den vilde er en berigende og anderledes krimi med fokus på rewilding og bisonprojektet i Almindingen, hvilket på én og samme tid er både skræmmende og et interessant emne. En gåtur i den plantage vil nu for altid blive en tand mere uhyggeligt…

Du kan læse mere om forfatteren her

Hvis du ligesom mig er blevet mere nysgerrig på naturprojektet på Bornholm, kan du læse mere her

Jeg modtog egentlig først Bind 2 fra forlaget, men fik så mulighed for at læse serien fra start, så heldigvis har jeg allerede 2éren Det sorte hus, som udkom i oktober 2023, liggende klar.

Bind 3, Det andet offer, er planlagt til udgivelse i foråret 2025.

Den vilde er en stemningsmættet og velkomponeret kriminalroman, som man flyver igennem og den får herfra 4 vilde ⭐⭐⭐⭐ /6.

Tak til forlaget Alhambra for anmeldereksemplar 🙏

Anette