Drengen, muldvarpen, ræven og hesten, af Charlie Mackesy.

Forlaget Svane & Bilgrav, udkom i oktober 2020, 130 sider.

Original titel: The Boy, The Mole, The Fox and The Horse. Oversat af Ingeborg Christensen.

Kender I ‘Drengen, muldvarpen, ræven og hesten’ 🙋‍♂️🦫🦊🫏 som udkom i 2020. Den har jeg med skam først fået læst nu, og hvilken fejl, men sikke en dejlig historie at starte året med.

I denne kolde tid trænger vi til en varm historie, og det er Charlie Mackesy garant for med denne livskloge billedfortælling, som også er et lille kunstværk med de smukkeste streger, der hvirvler hen over siderne.

Vi møder drengen, der er faret vild i snelandskabet. Han vil bare gerne vil finde hjem og snart får han følgeskab af først en kageglad muldvarp, senere en fåmælt ræv og til sidst også en flyvende hest, og et fint venskab opstår imellem de fire, der hver har deres at kæmpe med.

Kort fortalt er det en bog om venskab, livet, kærlighed og venlighed. Det er enkle kloge ord og sætninger, der sætter spor i sneen og i sindet… 🐾🐾

Bogen er hurtigt læst, og den fungerer næsten som en visdomsbog, vi kan tage frem, når vi har det svært, og især er den oplagt til gave til unge mennesker.

Der findes en animeret kortfilm, baseret på bogen, som jeg efterfølgende så (den ligger pt. på Apple TV, 34 min.). Filmen er udvidet med lidt mere fortælling/tekst, men en rigtig fin og super flot kortfilm, der velfortjent vandt en Oscar i 2023 for bedste korte animationsfilm. Der er efterfølgende også lavet en bog over den animerede udgave.

Bogen har jeg lånt af en kollega, men den må jeg altså eje ved lejlighed 🙏

Anette