Gøgeungen, af Camilla Läckberg

People’s, udkom i januar 2023, 375 sider.

Original titel: Gökungen. Oversat af Louise Ardenfeldt Ravnild.

Månedens Boganmeldelse – Februar 🪹

Er du, ligesom jeg, næsten ‘opflasket’ med Fjällbacka-serien, så kommer her en god nyhed.

Efter 5 års pause er Läckberg nu tilbage med nyt i den internationale og berømte krimiserie om forfatteren Erica Falck og hendes mand, politibetjenten Patrik Hedström. Det er 11. bind i serien, og bogen lægger sig kvalitetsmæssigt op af de forrige.

Jeg har læst de første 8 bøger i serien, så jeg er lidt bagud, men kastede mig alligevel over den seneste udgave, for det skønne ved disse krimier er, at man sagtens kan springe en enkelt eller to over og alligevel få en ganske fin læseoplevelse. 

Dagen efter Bauer-parrets guldbryllupsfest i byen findes den kendte fotograf Rolf Stenklo dræbt i et atelier, og kort efter sker endnu en frygtelig hændelse i samme omgangskreds. Et tre-dobbelt mord finder nemlig sted hos den kommende Nobelprismodtager i litteratur Henning Bauer.

Patrik, der var med til Bauers fest aftenen før, må samle politistationens tropper og de må i gang med en omsiggribende efterforskning.

Erica, Patriks kone, øjner samtidig muligheden for at skrive en hengemt historie om et uopklaret dødsfald fra 1980’erne på transkvinden Lola i Stockholm. Den aktuelle drabssag i Fjällbacka trækker nemlig tråde til episoden i Stockholm, og det viser sig at der er flere, der gemmer på hemmeligheder, der ikke har tålt dagens lys i mange år.

Mere vil jeg ikke afsløre af handlingen, da jeg ellers kommer til at spoile, og det er bare en dødssynd ved krimier 🥸

Läckbergs krimier er altid underholdende og letlæste. Det føles dejligt hjemligt, når man kender karaktererne, så denne type læsning er for mig både afslappende og med en vis spænding.

Plottet er rimeligt originalt, og faktisk godt skruet sammen, og selvom jeg fik en anelse om morderen ret tidligt, så tvivlede jeg flere gange og jeg havde alligevel ikke helt regnet sammenhængen ud, og så har bogen denne ubændige cliffhanger effekt, at man bare må læse næste side med… og så er den nattesøvn spoleret.

Du kan læse mere om forfatteren her – https://peoplespress.dk/forfattere/camilla-lackberg/

Gøgeungen lever bestemt op til forventningen om et godt plottwist og der er overraskende elementer, men mest af alt er bogen og serien garant for et underholdende letlæst krimi-univers, og herfra får den 4 ⭐️⭐️⭐️⭐️/6. 

Tak til People’s for anmeldereksemplar ✅

Anette