Hver dag starter det forfra, af Line Kjeldsen Jensen

Forlaget Fredag, udkom i april 2017, 136 sider

  • en slags graphic novel

Overlevelse kan komme i mange former, og for den barslende mor til tre og rockmusiker-kone blev bogens illustrationer af hverdagslivets trivialiteter en måde at trække vejret på, skriver forfatteren i forordet.

Jeg faldt over bogen, som faktisk netop har 5 års jubilæum, på biblioteket, og da jeg et stykke tid også havde fulgt med på forfatterens Instagramprofil, måtte jeg nu endelig have bogen med hjem til nærmere gennemlæsning… og hold nu op, jeg læste den ud i én køre…

Med en bittersød streg formes en fortælling om en absurd genkendelig hverdag med små børn, og en udearbejdende mand, der i Lines tilfælde er rockmusiker, og derfor ofte væk i længere tid ad gangen. At hun samtidig en morgen ikke kan støtte på det ene ben er lige dråben, der får hele barselsglansbilledet til at ‘smuldre’ og de daglige tegninger banede vejen for at overleve de til tider groteske situationer…

Når man selv har været på barsel 4 gange, så kan man ikke andet end føle sig både set og hørt… Jeg grinte højt flere gange og kunne sagtens genkende mig selv i mange af de befriende tegninger om kaos i mor-rollen. Jeg har genfortalt de komiske og tankevækkende situationer for mine kollegaer, og jeg måtte efterfølgende købe mig en særlig kop, der nu står på mit arbejde i kommunen og et kort, der hænger herhjemme med dette LIFE motiv; bare fordi den på så simpel vis beskriver enhver mors sisyfos-agtige hverdag.

LIFE motiv af Line Jensen

Jeg er vild med at bogen samtidig fungerer som en slags dagbog over en bestemt periode og over mindeværdige familie-begivenheder på godt og ondt. Det fremmer i høj grad det personlige element og gør fortællingen troværdig. 

En bog, jeg nu må eje, og jeg kan se, at den er udkommet i et nyt oplag i 2020, så jeg må på udkig efter den og efterfølgeren Det store regnestykke, som udkom i 2019, hvilken jeg også har til gode.

Her kan du læse mere om forfatteren – https://linejensen.org/generelt-om-mig/ eller du kan følge hende på instagram her.

Bogen vandt Pingprisen for bedste debut i 2018. Pingprisen er en dansk tegneseriepris, der hvert år hylder de bedste danske tegneserier i en række forskellige kategorier. 

Jeg behøver ikke anmelde som sådan, da bogen som sagt er et bibliotekslån, men jeg vil uden at blinke kaste 6 fantastiske ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6 efter denne satiriske grafiske roman, som enhver mor vil kunne spejle sig i. 

I maj 2022 udgiver hun bogen ‘Helmut på flugt’ og ifølge forfatterens opslag på instagram handler bogen om Helmut, der ved krigens afslutning sammen med hans mor og lillesøster må flygte fra Tyskland til den danske flygtningelejr i Oksbøl. Til sommer åbner det nye flygtningemuseum FLUGT i Oksbøl, som jo er tæt herpå, hvor jeg bor, og jeg vil glæde mig til at følge Helmuts rejse dertil… 💙

Anette