I hvert øjeblik er vi stadig i live, af Tom Malmquist.

C&K / Politikens Forlag, udkom oktober 2016, 287 sider.

Barsk og personlig fortælling om de 2 modsætninger; livet og døden, som forfatteren må forholde sig til på en og samme tid. Bogen er skrevet af Tom Malmquist, der uventet mister sin samlever Karin i forbindelse med deres fælles barns fødsel.

Beskrivelse:

Karin og Tom er lykkelige og glæder sig til at blive forældre til deres første barn, men akut må Karin indlægges, og det bliver starten på Toms nye liv. Tom bliver far, men mister på samme tid sin store kærlighed, og snart må han tage hjem til et liv som alenefar. Mange ting skal bearbejdes, men hvordan gør man lige det?

Bogen beskriver den svære tid efter Karins død, hvor Tom må kæmpe for at lære sin datter at kende midt i sorgen og samtidig må kæmpe mod et bureaukratisk system, da parret ikke var gift, og ikke havde udfyldt en faderskabs-erklæring. På samme tid bliver Toms far mere og mere syg. Faren er en berømt journalist, og Tom har haft en kompliceret forhold til faren, men må nu forberede sig på endnu et tab.

På en og samme tid, mærker man sorgen og kærligheden.
Sproget er en smule nøgternt og til tider noget detaljeret, hvilket kan tænkes at være et udtryk for at fokus er på det faktuelle i en yderst kaotisk situation.

Bogen bevæger én, og er værd at læse og har et opløftende budskab, om at vi klarer selv de største prøvelser og at livet skal leves på trods.

Romanen var nomineret til Nordisk Råds litteraturpris i 2016.

Jeg giver bogen 4 livsbekræftende ⭐️⭐️⭐️⭐️/6.

Anette