KÆRE BARN, af Romy Hausmann

Forlaget Superlux, udkom i marts 2021, 335 sider.

Original titel: Liebes Kind. Oversat af Jacob Jonia.

Spooky regnvejrs/efterårs-anbefaling 🍁🍂🥮 Jeg har indviet efteråret ved at krybe under tæppet på sofaen 2 dage i streg, og er nødt til at lave et lille opslag med denne thriller, som lige nu hitter på Netflix 🎬

Jeg købte bogen i 2021, men læste den først sidste sommer og forfatteren har i et interview udtalt, at plottet er inspireret af Natascha Kampusch sagen.

KÆRE BARN er en thrillerdebut fra 2019, der er skrevet af tyske Romy Hausmann og den handler om Lena Beck, der undslipper sin kidnapper fra et hermetisk lukket hus langt inde i en skov. Under flugten påkøres hun af en bil og bringes til sygehuset, hvor hun påstår at være den Lena, der som 23-årig forsvandt 13 år tidligere, men Lenas forældre kan ikke genkende hende og er uenige heri. 

Sammen med den unge Lena dukker den 12-årige pige Hannah også op. Hun har tilsyneladende været fanget sammen med Lena, men nævner også en lillebror Jonathan, der fortsat er forsvundet. 

Hannah bærer præg af at have levet hele sit liv i fangenskab, og hun afslører ikke ret meget, men er overbevist om at kidnapperen vil redde dem alle, så de sammen kan fortsætte livet som en lykkelig familie 🤷‍♀️

Lenas forældre er ødelagte af den årelange uvished og reagerer meget forskelligt på de nye oplysninger, som jo er uklare. Og politimanden, der ikke lykkedes med sagen dengang, er også tydeligt ødelagt af den manglende opklaring og sætter nu alt ind for at finde ud af sandheden…

For hvem er den unge kvinde, hvis hun ikke er Lena og vil kidnapperen slå til igen? Og er Hannahs virkelighedsopfattelse intakt? 

I bogen skiftes der mellem 3 fortællerstemmer (Lena/Hannah/Lenas far) og det har en effektfuld virkning i forhold til det personlige, der er på spil for de enkelte karakterer og de afslører skridt for skridt mere af handlingen.

TV-serien er en smule anderledes i forhold til visse karakterer, men plottet er det samme. Jeg synes faktisk den rammer bogens creepy stemning ret godt. 

Anyway. Ind under tæppet. Læs den. Se den 🏚️ 

Anette