Kærlighed, af Anders Agger & Mingo Nørager

Politikens Forlag, udkommer 27. oktober 2020, 312 sider

Reklame /

Årets julegaveidé 💖

Sikke en dejlig bog. Kærlighed findes i alle afskygninger, og i alle hjørner af Danmark har Agger & Mingo ledt efter kærlighedshistorier af den slags, der overgår fantasien. Kærlighed er det emne, vi alle kan forholde os til, ulykkelig eller ej, og det er grundessensen i denne nye bog, skrevet i kærlighedens tegn.

I Kærlighed møder vi både kendte og ukendte danskere, der hver især fortæller om indgangen til deres kærlighedsliv. Skæbnebestemte historier på godt og ondt. Det berører én. Måske fordi kærligheden ikke altid er os forundt, eller måske fordi den ofte har trange kår eller kan bringe os helt ud af fatning.

Jeg blev virkelig berørt over flere historier. Især Signes historie. Signe var kæreste med fotografen Daniel Rye, da han blev taget til fange af islamiske fundamentalister i Syrien. Èt er hans historie, men her får vi for første gang Signes historie, og den er garant for gåsehud og tårer. En kamp imod alle odds, og så urimelig hård, men samtidig fuldstændig indfølende. Eller historien om toget fra Bramming til København, hvor to personer sidder over for hinanden uden at tale sammen, men bare fornemmer og mærker ”noget” rumstere. Eller enken, der går til trykkeriet efter mandens død for at bestille et salmeblad til bisættelsen, og her møder kærlighed volume #2…. i alt 20 smukke og livsbekræftende historier 🌺

De fleste kender Agger fra hans populære TV-udsendelser, men bogen lægger sig fuldstændig op af samme stil. Man kan sagtens genkende Aggers stemme i det skrevne. Ingen oversmarte bemærkninger; bare nærhed, stille undren, nysgerrighed eller venlig interesse, og med vanlige referencer til litteraturen og musikken. Læseren får således Aggers sædvanlige vestjyske og lune krøller, nu i pennestrøg med plads til samme nærhed, stilhed og refleksion.

Jeg troede, at jeg hurtigt ville læse bogen, for selvom den er over 300 sider er den let at gå til og nem at overskue, men hver historie maner til eftertanke. Jeg fik behov for at stoppe op, reflektere eller fortælle om det læste til dem omkring mig. En bog, man sagtens kan gå til og fra, som et opslagsværk.

Kærlighed er den oplagte værtinde- eller vennegave, julegave til en, du har kær eller bare til selvforkælelse, for ud over historierne, så er bogen næsten et stykke kunst med skarpe billeder af Mingo, der ikke kun fanger en person, men en stemning. Bogen er virkelig indbydende i hardback med disse store flotte, udtryksfulde billeder, som pakker teksten ind i en kærlig ramme.

Om forfatteren: Anders Agger er for længst anerkendt som en af landets allerbedste fortællere i billeder og lyd. Millioner af danskere elsker hans tv-programmer.

Bogen får herfra de kærligste anbefalinger og 6 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐/6, og den har henledt mine tanker til mit eget kærlighedsspor fra Silkeborg Højskole for 30 år siden ❤

Tak til Politikens Forlag for anmeldereksemplar ✅

Anette