MIG, af Elton John

Politikens Forlag, udkommet i oktober 2019, 408 sider

🎆 Et festfyrværkeri af en biografi 📕

Denne hovedperson behøver vist ingen nærmere præsentation og jeg kan måske nøjes med følgende:

Forblændet. Forpustet. Forarget. Forbrug. Forelsket. Forgældet. Forandring. Formidabel.

Fra omslaget:

Elton John, oprindeligt døbt Reginald Dwight, fortæller om at være en lille genert dreng, som voksede op i en London-forstad med et vanskeligt forhold til sine forældre og en drøm om at blive popstjerne. Allerede som 23-årig var han på sin første koncertturné i USA, hvor han iført gule smækbukser, stjernebesat T-shirt og støvler med vinger mødte et lamslået publikum. Elton John var ankommet, og musikverdenen blev aldrig den samme igen.

I Elton Johns biografi Mig får du den sandfærdige historie om en karriere udover det sædvanlige. Fra opvæksten i en London forstad ved en humørsvingende, dominerende mor og en bebrejdende, fraværende far til livet på de største scener i hele verden blandt verdens største kunstnere indenfor musik og showbizz.

”Havde det ikke været for mor og far, havde jeg haft en fuldstændig normal og sågar kedelig barndom i 50’erne”. Og med denne let ironiske, underfundige sætning er tonen ført an, for det eneste rigtige, forældre nok reelt gjorde, var at være i besiddelse af et klaver…🎹

Som hovedpersonens energi er emnerne i biografien også uudtømmelige og vi får den fulde bogpakke med seksuel frustration og orientering, selvmordsforsøg, humørsvingninger, shopping, ensomhed, hårtransplantation, stoffer, alkoholmisbrug, afvænning, fodboldklubben Watford FC, kongefamilien, designertøj, AIDS, sladder, filmmusik, familiedrama, parforhold, børn – you name it!

Bogen er virkelig kompakt skrevet, og der nævnes et utal af kendte navne indenfor branchen; så mange, at der bagerst i bogen er et register, og ikke mindst et dejligt billedarkiv. Historierne vil ingen ende tage, og det er som om, at han altid lige har endnu en indskudt fortælling, men det hele hænger sammen og det fortælles med et glimt i øjet og med en skøn og befriende humor i en uhøjtidelig tone.

Hovedpersonen er hudløst ærlig og vildt outreret; et ord han bruger om sig selv gentagne gange. Det er showbizz men det kommer ikke af ingenting, for med hans ihærdighed og stædighed, sammen med evnen til gehør, som må sidde i hans DNA, får han skabt en stilsikker og livslang musikfestival, krydret med pomp og pragt i et konstant farveorgie. En festligt bog at kickstarte det nye år med… 🌈

Det kan tage lidt tid at komme igennem bogen, for man får lyst til at høre alle sangene undervejs, og der er altså mange flere, end man umiddelbart lige tror, for det er en produktiv herre.

Selv en duracell kanin kan brænde ud. “It’s time to come off the road so I can fully embrace the next important chapter of my life.” Citat af Elton John, fra hans hjemmeside.

2019 var produktivt for Elton John, for udover meldingen om hans afskedstour, påbegyndte han også denne med planlagte 300 koncerter over 3 år, samtidig med udgivelse af biografien Mig og filmen Rocketman, som jeg heldigvis har til gode.

Mig kan ikke få mindre end 6 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐/6 og man vender sidste side helt forpustet, og nu må tiden så vise, om jeg har viljestyrke nok til ikke at gå direkte på nettet og købe billetter til hans ”Farewell Yellow Brick Road” Tour.

Tak for festen, Elton 🌈

Tak til Politikens Forlag for anmeldereksemplar ✅.

Anette