På min vagt – 40 år i dansk politi, af Arne Woythal.

Byens Forlag, udkom i maj 2023, 320 sider.

Forfatteren Arne Woythal er pensioneret politimand med mere end 40 års politiarbejde bag sig.

Den unge betjent får en voldsom start på sin politikarriere, da han allerede under sit Grundkursus 2 ved Ballerup Politi i 1982 oplever at blive midtpunktet i et skuddrama, der får dødelig udgang for den truende borger. Bogens scene er sat, og læseren præsenteres for en lang række spektakulære sager fra ind- og udland.

Med bogen PÅ MIN VAGT giver forfatteren et spændende indblik i politiets mangeartede opgaver med netop både små og store sager. Det helt særlige ved denne bog er Woythals oplevelser i udlandet, hvor han har fungeret som international instruktør for Rigspolitiet blandt andet i Irak og Afghanistan. Men alt i alt har han været på tjenesterejse for politiet i 26 forskellige lande gennem sin lange karriere.

Danmark har gjort sig bemærket ved flere internationale missioner på grund af et højt uddannelsesniveau, og det er da imponerende at læse at der har været rift om at få danske instruktører til at forestå undervisningen af eksempelvis afrikanske politifolk. Det er helt særligt at høre om disse udsendelser til blandt andet Afrika og Mellemøsten.

PÅ MIN VAGT lægger sig glimrende i slipstrømmen af de mange True Crime bøger, der efterhånden er på markedet, men denne adskiller sig alligevel ved også at beskrive mange små hverdagsoplevelser som betjent og mindre kendte sager, og så har den også nogle andre interessante vinkler fra politiarbejdet, eksempelvis er der et fint afsnit omkring behandlingfejl i sundhedsvæsenet.

Man skulle tro at Woythal, efter 40 år i tjenesten, var træt, men pensionistlivet er fortsat fyldt ud med foredrag, forfatterliv og ikke mindst arbejder han nu som ‘skolelærer’ 4 dage om ugen.

Du kan læse mere om forfatteren her – udover denne bog har han allerede udgivet flere kriminalromaner samt to andre non-fiction bøger omkring hans oplevelser som politibetjent.

PÅ MIN VAGT er en selvbiografisk rejse fra ung gadebetjent til erfaren drabsefterforsker og det er et unikt billedet af, hvad der kræves i sådant et job, hvor man skal bruge sine menneskelige evner hver eneste dag.

Reklame/ Tak til Byens Forlag for anmeldereksemplar ✅

Anette