Sandheden om Harry Quebert sagen, af Jöel Dicker

Forlaget Rosinante, udkom i oktober 2016, 704 sider.

Original titel: La vérité sur l’affaire Harry Quebert. Oversat af Mette Olesen.

Jeg har ikke skrevet en længere anmeldelse af Sandheden om Harry Quebert sagen, da det er et stykke tid siden, at jeg har læst den, men jeg vil alligevel nævne og anbefale bogen, som er skrevet af den schweiziske forfatter Jöel Dicker, der fik et hit-gennembrud med denne roman i 2012.

Den unge forfatter Marcus Goldman kæmper med skriveblokade efter at have udgivet en bestseller. Da hans mentor og store forfatteridol Harry Quebert anklages for mord på den unge Nola, som er forsvundet 33 år tidligere, rejser Marcus til den søvnige provinsby Sommerdale for at forsvare og bevise Harrys uskyld. Det viser sig hurtigt, at Quebert og den unge pige Nola havde varme og forbudte (pga. stor aldersforskel) følelser for hinanden, men det er ikke den eneste hemmelighed, byen gemmer på. Hvad er sandhed og hvad er løgne i denne sag, som langsomt giver Marcus fornyet energi til at kunne skrive igen.

Det er en kærlighedsroman med et krimi-tvist, som ikke skuffer. Bogen er en page-turner med et velgennemtænkt plot og jeg blev især fanget af de forskellige skæbner og deres udvikling eller mangel på samme. Som læser får man et interessant og overraskende klart syn på, hvorledes skæbnerne er indbyrdes forbundet i den lille by.

Jeg har for nyligt genoplevet historien i tv-serien Harry Quebert-affæren, som bygger på bogen. Serien kommer på ingen måde op på højde med bogen, men den er alligevel underholdende og plottet jo det samme, og så har den Patrick Dempsey i hovedrollen som Harry Quebert. Det trækker da op 😉

Forfatteren har senere skrevet den selvstændige opfølger Bogen om Baltimore-familien; en bog, jeg endnu har til gode og derfor at finde på min ønskeseddel.  

Joël Dicker (f. 1985) er fra Genève. Hans karriere begyndte tidligt, da han allerede som tiårig grundlagde dyrelivsmagasinet La Gazette des Animaux og dermed iflg. Tribune de Genève blev den yngste chefredaktør i Schweiz. Som 19-årig begyndte han at uddanne sig til skuespiller på Cours Florent i Paris, men året efter vendte han tilbage til Schweiz, hvor han færdiggjorde en bachelor i jura ved Université de Genève.

Romanen Sandheden om Harry Quebert-sagen blev den helt store overraskelse i 2012 og gav den unge forfatter et usædvanlig flot internationalt gennembrud. Ingen kendte ham, og så havde den kun 27-årige schweizer pludselig skrevet en af årets mest omtalte bøger. Den blev udgivet i 45 lande og solgt i tre millioner eksemplarer på verdensplan. Joël Dicker har modtaget flere priser for romanen.

Gennemført og den får 5 mystiske ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6 (bogen, ikke serien).

Reklamelinks / Du kan evt. købe bogen her – enten via Saxo eller Tales (affiliate links).

Anette