Sangbog til børn og deres voksne, af Katrine Muff og Line Jensen

Politikens Forlag, udkom i november 2022, 201 sider

SYNG OG VÆR GLAD 🎤🎹🎶🎼🎸🎵

Hvis der er noget, der kan få mig i godt humør, så er det at synge. Og nej, min sangstemme er ikke noget særligt, men som der står på bagsiden af bogen, så gælder sang ikke om at præstere men især om nærvær og fællesskab, hvilket især blev tydeligt for os alle under corona-nedlukningen.

Jeg har hverken små børn længere, eller børnebørn endnu, men kombinationen af Katrine Muff og Line Jensen gjorde mig nysgerrig, og med rette. Sikke en vidunderlig sangbog. Så nu er jeg i hvert fald klar til småbørn.. (ingen pres, kære unger! 🤪)

Jeg har altid elsket at synge, men gør det nok for sjældent, bortset fra når jeg sidder alene i bilen, men faktisk gik jeg til kor i mine yngre dage og jeg husker tydeligt fornemmelsen af ophøjet energi efter disse sangfællesskaber.

Sangbog til børn og deres voksne er en moderne familie-sangbog, der kan hives frem ved alle lejligheder; når vi skal synge for de små, når vi synger sammen og/eller hvis vi skal lære en ny sang at kende. Den indeholder nemlig både nyt og gammelt, i hvert fald for denne læser, og samtidig kan du finde og lytte til nogle af sangene på streamingtjenesterne, hvilket jeg straks fik lyst til.

Line Jensens illustrationer er i øjenhøjde. Farverne er klare og nogle næsten pastelagtige, hvilket er en varm fryd for øjet og illustrationerne er både sjove og finurlige skæve, og så passer de perfekt til bogens ønske om at henvende sig til både stor og lille.

Bogen er opdelt i følgende temaer: sang og de store følelser, sang og mod, sang og omsorg, sang og fællesskab og sang og fis, hvilket gør den anvendelig til både alvorlige og knap så alvorlige stunder. Det, der gør bogen særlig interessant, er de mange små fif og idéer i form af teknisk hjælp til at gribe sangen an på en måske ny og anderledes måde. Det handler bl.a. om luft, toneart og artikulation. Det styrker oplevelsen af sangen og man lægger unægtelig mere mærke til ord og melodi, når den præsenteres på denne måde.

Sangene er ledsaget af noder, så du også kan spille med, hvis du mestrer et instrument.

Sangbogen giver mig lyst til at synge noget mere, og den er flyttet ind i mit sanghjerte og jeg vil prøve at leve op til efterordet om at synge hvorsomhelst og/eller i vilden sky ☁ så må vi se, hvad familien siger til det… de kan jo evt. begynde at synge med! 🎼🎻🥁🎺

Sangbog til børn og deres forældre er meget mere end en sangbog. Det er også en smuk billedbog, en lille fagbog og så er det dannelse for fuld musik, for det er sundt for sjælelivet at få vores sangskatte ind med modermælken og denne sangskat strutter af kærlighed til musikken, nærværet og fællesskabet.

Tak til Politikens Forlag for anmeldereksemplar ✅

Anette