Skoven, bænken og livets store spørgsmål – Om et møde som ændrede alt, af Tessa Randau

Bechs Forlag – Viatone, udkom i august 2023, 126 sider.

Original titel: Der Wald, vier Fragen, das Leben und ich Von einer Begegnung, die alles veränderte. Oversat af Ulla Søgaard.

🌳🪑❓

Nogle gange passer bog og virkelighed som fod i hose, hvilket jeg oplevede på mit livs første længere vandretur. Jeg har nemlig lige vandret på Ærø over tre dage med egen oppakning, hvilket betød at jeg ikke kunne medbringe tunge bøger. Så tænker du nok at lydbøger var en mulighed, men det var et bevidst fravalg, da jeg ville have fuld fokus på naturen og min kære gåmakker 🫶

Men for ikke så længe siden modtog jeg denne lille smukke bog med et dybsindigt emne og et format, der var helt perfekt til sådan en tur, hvor man har masser af tid til at tænke over tilværelsen… så den kom med i rygsækken og blev min aftenlæsning.

Forfatteren tyske Tessa Randau, der har taget sit eget liv op til revision, har skrevet en meget fin og tankevækkende historie om den unge unavngivne kvinde (det kunne være os alle), der føler sig fanget i hamsterhjulet af børn/familie, hus og karriere. En dag, hvor alt bliver for meget, søger hun ud i skoven, hvor hun som barn fandt stor ro og glæde, og der møder hun en ældre dame, der med interesse og vise ord udfordrer kvinden med fire simple, men ikke uinteressante spørgsmål…

Det er en lettilgængelig skøn livsfilosofisk fortælling, hvor situationerne er genkendelige og relaterbare og så har den sådan et lille lækkert lommeformat at den næsten kalder på at blive taget med ud i naturen – og så er bogen bare æstetisk og smukt udformet ✍🏻

Så mens jeg vandrede rundt på Ærø – med tiltagende vabler – kom jeg selvfølgelig også til at revurdere mine værdier, ønsker og drømme for livet og det er bare sundt at mærke efter nogle gange – at trække stikket – og få styr på sine prioriteter… for mig at pleje mine vabler 🩹som det første 🤣

Bogen er en bestseller i Tyskland og jeg kan sagtens forstå hvorfor, da den er letlæselig, simpel og brugbar både for mig selv men også i mit arbejde, hvor jeg dagligt taler med andre mennesker om mental trivsel, så jeg kommer helt sikkert til at bruge bogens budskaber – og så egner den sig som værtindegave til ham eller hende, der enten har alt eller trænger til forandring 💫

Du kan læse mere om forfatteren her 👍

Reklame/ Tak til Bechs Forlag – Viatone for tilsendt eksemplar 🙏

Anette