Vilde buketter, af Dorte K. Rhode Nissen & fotograf Bo Brinch

Politikens Forlag, udkom i marts 2023, 248 sider

Månedens Boganmeldelse – Maj 💐

Denne måneds boganmeldelse er helt særlig, for den handler om en anden passion, jeg har, nemlig blomster. Jeg er gennem mine voksne leveår langsomt blevet mere optaget af og passioneret omkring blomster, have og naturen, og siden jeg fik mit orangeri for 3 år siden har denne passion for alvor taget fart. Denne nye bog om vilde buketter taler derfor lige ind i mit blomsterhjerte og bogen er samtidig fuldstændig forbilledlig smuk og inspirerende.

Hele idéen bag bogen er bæredygtighed og at de blomster og planter, vi møder i naturen, sagtens kan blive til smukke buketter.

Bogen indeholder 100 smukke buketter med planter indsamlet i den vilde natur gennem de fire årstider. Buketterne viser den mangfoldighed af farver og former, som den danske natur byder på. Selv nælder og tidsler er dekorative og kan bruges i buketter.

I bogen, som jo er opdelt i fire årstider, kan du både se færdige buketter men også blive klog på de enkelte planters navne på både dansk og latin, hvor de kan findes og hvordan de gror/lever. Hver buket er nemlig yderligere beskrevet bagerst i bogen, hvor man finder denne buketliste, men der er også en ordliste og artsliste, så man kan få al den hjælp, man ønsker og mere til. Der er også information om og regler for indsamling af planter på offentlige og private arealer, og hvordan man gebærder sig og beskytter naturen på den mest bæredygtige måde.

Bogen, der sagtens kan ligge fremme på sofabordet som en Coffee Table Book, er tilmed lavet i et lækkert hardcover med de meget flotte opstillede buketter, som man ikke kan blive træt af at kigge på.

Man bliver inspireret til at komme ud i naturen og allerede på første gåtur, efter jeg havde kigget i bogen, havde jeg et helt andet blik på de planter, jeg gik forbi, og jeg kommer helt sikkert til fremadrettet at købe færre snitblomster til mig selv.

Bogen er oplagt til værtindegave.

Tak til Politikens Forlag for anmeldereksemplar ✅

Vilde buketter er inspirerende, overskuelig, informativ og utrolig smukt fotograferet og herfra får den simpelthen de smukkeste ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6.

Anette