VINTERLAND

VINTERLAND, af Kim Faber & Janni Pedersen

Politikens Forlag, 2019, 464 sider

🔥 ANMELDEREKSEMPLAR / GÆSTEANMELDELSE lavet af min søn Mads 💣

VINTERLAND er her i sommertiden et varmt bud på en ny dansk krimi, skrevet af journalistparret Kim Faber & Janni Pedersen. Denne debutkrimi foregår i juletiden, hvor landet er ramt af et isende koldt vejr og snestorm. Bogen handler om terror, indvandring og nynazisme, men rummer samtidigt temaer som demens og ensomhed.

Politikommissær Signe Kristiansen er i Ikea med sin familie den 23. december, da hun pludselig bliver kaldt på arbejde af hendes chef. Årsagen skal findes i centrum af København, da en bombe er sprunget på Kongens Nytorv, imens det årlige julemarked er i gang.

I Sandsted er Signes tidligere kollega og drabsefterforsker Martin Juncker blevet ansvarlig for en ny lokal politistation, hvis primære opgave er at skabe tryghed i byen eftersom, der for nyligt er blevet placeret et asylcenter. Martin Junckers første sag bliver at opklare en sag om en voldtægt, hvor to af de unge mænd fra asylcenteret er anklaget for at have voldtaget en ung pige fra byen.

Disse to sager bliver starten på en hektisk juleferie for henholdsvis Signe Kristiansen og Martin Juncker. Hurtigt finder de begge ud af, at disse to hændelser kun er toppen af isbjerget, og at der under overfladen gemmer sig grupperinger og kriminelle personer, som vil få enhver politikommissær til at kigge sig en ekstra gang over skulderen.

Faber og Pedersen har skrevet en super god krimi med et spændende plot, hvor to sideløbende historier har en naturlig sammenkobling. Bogens helt store styrke er efter min mening miljøet og personerne. Forfatterne formår virkelig at skabe et interessant miljø og vi får en spændende fortælling om Martin Juncker og Signe Kristiansen, som begge har kant og charme. Udover at vi følger hovedpersonerne i deres efterforskningsarbejde, får vi også en stærk fortælling om deres privatliv, hvilket giver læseren en fornemmelse af, at det er rigtige mennesker med rigtige problemer, vi hører om. Med et godt kendskab til disse to karismatiske politibetjente vil man, som læser, med glæde se frem til en efterfølger af VINTERLAND, da man gerne vil bruge flere timer i selskab med Juncker og Kristiansen.

Krimien er forholdsvis lang, men personligt synes jeg, det er meget passende for en debut, hvor man, som læser, bliver introduceret til et nyt miljø og skal lære nye karakterer at kende.

VINTERLAND er journalistparrets romandebut. Kim Faber er arkitekt og journalist og arbejder på Politiken. Han har tidligere skrevet 3 fagbøger. Janni Pedersen er studievært og krimi- og retsreporter på TV 2. Parret bor på Indre Nørrebro i København, og ifølge deres Instagramside er de allerede igang med en to’er 💪.

Bogen kan varmt anbefales og får 5 ⭐⭐⭐⭐⭐/6.

Skrevet af Mads Falk Knudsen.

One Reply to “VINTERLAND”

  1. […] et år siden læste jeg det første bind VINTERLAND, som fangede mig fra start til slut. Derfor har jeg set frem til igen at skulle tilbringe timer i […]

Skriv et svar