Det sidste han sagde, af Laura Dave.

Forlaget Aronsen, udkom i oktober 2023, 372 sider.

Original titel: The last thing he told me. Oversat af Stig W. Jørgensen.

Månedens Boganmeldelse – November 🫥

Indimellem falder man over en historie, der bare fanger én og sådan oplevede jeg det med denne roman, men jeg er også ret vild med forsvindingssager.

Bogen har allerede fået meget opmærksomhed, da den er solgt i mere end 2 millioner eksemplarer og har ligget i over 61 uger på New York Times bestsellerliste.

Hannah Hall har langt om længe fundet sit livs kærlighed i Owen. Hun er trædreje-kunstner og er opvokset ved sin morfar, der lærte hende denne kunstart.

Hannah og Owen er nygifte og bor i en husbåd i smukke Sausalito med Owens 16-årige datter Bailey. Baileys mor døde i en bilulykke, da Bailey var fire år, og hun er mildest talt ikke vild med at få en ny stedmor.

En helt almindelig dag forsvinder Owen uden varsel, og en skolepige banker på døren hjemme ved Hannah for at aflevere en seddel med en meget kort besked: Beskyt hende. Umiddelbart skyldes Owens forsvinden bedrageri i det firma, han er ansat, men Hannah ved, at Owen aldrig ville forlade Bailey på den måde, og hun fornemmer hurtigt, at der er noget, der ikke helt passer. Hun foreslår Bailey at de sammen skal forsøge at finde ud af, hvad der er op og ned, og noget tyder på, at der er sket nogle ting i Baileys barndom, som hun enten har fortrængt eller ikke kan huske.

Sammen rejser de til Austin, og det bliver en rejse, som binder dem sammen på en måde de aldrig havde forudset.

Det er en gennemført og ultra spændende historie med rykvise afsløringer, der hele tiden fører dig videre i historien og tilbage i tiden. Det er ikke action-præget, uhyggelig læsning som en gængs krimi, men en skræmmende stille historie, hvor fokus er de psykologiske spændinger og svigt imellem mennesker, der kender hinanden godt og den pris, man betaler for at beskytte dem, man holder af.

En historie om hævn, had og mistro, men også om kærlighed og tillid.

Historien er velkomponeret og jeg toppede afslutningen med straks at binge-watche serien. For som bonus info kan jeg fortælle, at bogen allerede findes som en Apple TV+ serie med selveste Jennifer Garner og Nikolaj Coster Waldau i hovedrollerne (2023), og den måtte jeg bare se umiddelbart efter at have læst bogen, og hold da op, den matchede bare hele historiens stemning perfekt og gav det vildeste sug i maven til sidst.

Herfra får bogen 5 fængende ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6. Min største anbefaling. Læs bogen. Se serien.

Du kan læse mere om forfatteren her.

Reklame, da bogen er anmeldereksemplar fra Forlaget Aronsen 🙏

Anette