Elins død, af Sara Blædel

Politikens Forlag, udkom 2.11.22, 336 sider.

Krimiserien, der bliver ved med at give…. læseren træfsikre spændingshistorier 🚓👮‍♂️

Hvis der er noget, jeg efterhånden altid glæder mig til, så er det når der kommer nyt om Louise Rick og Camilla Lind, og denne gang blev den seneste roman Elins død min corona-isolations-redning… 🛟 😃

Elins død er 12. bog i serien, og denne gang er noget af handlingen inspireret af virkelige hændelser.

Den forrige bog Den tavse enke foregik på Tåsinge, men denne gang starter handlingen på Aarø, hvor en ældre mand ligger druknet i vandkanten. Den nye rejseenhed P13 med Louise Rick i spidsen tilkaldes, da omstændighederne omkring dødsfaldet er mistænkeligt og inden længe kan dødsfaldet sammenkobles til andre dødsfald, hvilket pludselig igangsætter jagten på en seriemorder.

Veninden og journalisten Camilla Lind er netop fraflyttet Frederik, da hun får meldingen om at hendes mor pludseligt er afgået ved døden. Camilla haster til Skanderborg, hvor hun blandt morens efterladte ting finder en hemmelig, men ikke uvæsentlig detalje, som moren har holdt skjult for hele familien. Midt i sorgen sætter Camilla sig for at undersøge sagen ’til bunds’!

Louises efterforskning breder sig lynhurtigt, og da en ung fyr, relateret til sagen forsvinder, må Louise bede om hjælp fra Eftersøgningsafdelingen; nærmere præcist ekskæresten Eik, som hun ikke helt ved, hvor hun har…

Jeg vil simpelthen ikke spoile for meget, men kan sige at handlingen er inspireret af den voldsomme ulykke, der fandt sted på Haderslev Dam i 1959, hvor 57 mennesker omkom i en voldsom brandulykke.

Jeg er ganske enkelt vild med Blædels univers omkring de to kvindelige hovedpersoner, og kan godt lide, at vi også kender til deres personlige forhold, deres sårbarheder og deres mindre flatterende sider, men de skal lære at tage telefonen!

Pjat! Jeg er udmærket klar over, at handlingen jo skal holdes i et vist spændingsgreb, så derfor accepterer jeg også de små kneb, det kræver… For mig behøver en krimi heller ikke være makaber eller voldsom blodig, når bare der er et vist spændingsniveau, og at man død og pine er nødt til at læse videre, og det mestrer Blædel til fulde.

Elins død handler om hævn, skyld, og om prisen for at holde på gamle hemmeligheder. Blædel leverer igen en krimi med spænding fra side ét, og bogen er hurtigt læst, hvilket for denne læser er et kvalitetsstempel.

Omslaget skal også lige nævnes, for den er drabeligt godt lavet, og indbyder virkelig til nærmere nysgerrighed, og man er ikke i tvivl om, at her er der sket en katastrofe.

Du kan læse mere om forfatteren her – https://www.politikensforlag.dk/sara-blaedel/a-0/809

Tak til Politikens Forlag for anmeldereksemplar ✅

Bogen er netop udkommet her op til årets BogForum, og jeg skal faktisk møde Sara Blædel for første gang, og det glæder jeg mig super meget til.

Elins død er underholdende, velskrevet, har et stærkt og sammenhængende plot og får herfra 5 velkomponerede Blædel- ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6.

Anette