Ensom ulv, af Tommy Thorsteinsson

Forlaget Forfatterskabet.dk, 2017, 328 sider.

Reklame / 🐺Velgjort dansk krimithriller, der blæser én omkuld 🐺

Jeg er vist det, man kalder for en novice indenfor krimi-thriller genren, så jeg er måske nem at imponere, men Ensom Ulv har i den grad kickstartet mit forsigtige thriller-gen.

Med en sindsoprivende og nervepirrende prolog er krimien allerede i gang på side et og spændingsmomentet højt fra start.

Fra bogens bagside:

En varm sommeraften i 2016 bliver en ung kvinde myrdet midt under en koncert med superstjernen Rihanna. Kvinden er iklædt hvide englevinger, men hendes krop er brændt til ukendelighed. Hvem er hun?

For drabsefterforsker Anna Blaafalk starter nu et hæsblæsende kapløb med tiden i jagten på en vanvittig seriemorder.  Samtidig lander et fly fra Dubai i Københavns Lufthavn. Ombord er en af verdens mest eftersøgte terrorister, Omar Assis. Han er kommet til Danmark for at udføre en dødbringende mission.

Vi følger drabssagen og de mange tråde i opklaringen, og det viser sig hurtigt, at sagen er af mere omfattende karakter, end først antaget. Afdelingen for personfarlig kriminalitet, hvor drabsefterforsker Anna Blaafalk og hendes team hører til, knokler i døgndrift for at løse sagen og for at begrænse omfattende tab – lad os sige, de har travlt… jeg blev selv helt forpustet, og sad med en lommelygte i bilen sent søndag aften, da vi kørte hjem fra Århus, for jeg kunne ikke lægge bogen fra mig.

Man følger skiftevis de mange hovedpersoner i bogen og det giver et afvekslende og levende billede af de forskellige karakterer og deres kompleksitet.

Plottet, som du ikke lige gennemskuer, er ganske enkelt gennemtænkt og veludført, Handlingen har et skønt hæsblæsende tempo og forløber over 12 dage. Dette anskueliggøres i bogens kapitler, som er overskuelige og opdelte med tids- og stedsangivelser for at støtte læseren i dette høje tempo.

Der er nogle få skønhedspletter, hvor det enten bliver for kunstigt, for urealistisk eller for forklarende, men i helhed fungerer sproget glidende og i samme tempo som handlingen. Bogen bærer tydeligt præg af god research, hvilket jeg sætter stor pris på, da jeg elsker at blive fodret med ny viden om steder, bygninger og lokationer undervejs i læsningen.

Jeg er vist blevet kidnappet af en ulv i fåreklæder.

Ensom Ulv er forfatterens debut som skønlitterær forfatter og det er et gedigent håndværk, og det er godt, at han har fået blod på tanden. Alt i alt en debut med et udpræget spændende flow. Selvom jeg nok aldrig bliver inkarneret thriller læser, så var denne oplevelse i topklasse.

Jeg glæder mig derfor til at følge Anna Blaafalk og hendes team og har heldigvis 2’eren Havhvepsen liggende klar, men jeg skal lige have vejret.. slutningen efterlader dig nemlig ikke med en hvilepuls!

5 thriller ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ /6.

Tak til forfatteren og Forlaget Forfatterskabet for anmeldereksemplar ✅

Anette