Gyldendal Kolibri

Udgivet på Forlaget Gyldendal, men udkommer nu også som podcast 🎧

📚 APPETIZERS PÅ STORE EMNER 🍀

Gyldendals kolibri serie er fine mini bøger om store emner, skrevet af store forfattere.

Fra podtail.com

Netop nu udkommer Gyldendal Kolibri også som en podcastserie i 12 afsnit; en hver den første i hver måned i 2020, i anledning af Gyldendals 250-års jubilæum. I serien taler kulturjournalist Ida Herskind med forskellige forfattere og kulturpersonligheder.

Jeg ejer kun disse tre udgaver, men mon ikke dette er en anledning til at anskaffe sig flere i løbet af 2020, for jeg er meget begejstret for disse bøger og vil helt sikkert gerne læse mere og lytte med hen ad vejen.

Jeg vil forsøge løbende at skrive lidt om både bøger og podcast her.

——————-

Første podcast er Om Drømme – af Troels Kløvedal

Link til podcasten – https://podtail.com/da/podcast/kolibri/

Podcasten er en smagsprøve på Troels Kløvedals livsbekræftende bøger med oplæsning fra udvalgte passager og interview med sønnen Mikkel Beha, der tilføjer anekdoter og kommenterer på farens drømme som drivkraften til selve livet. Det at være frihedssøgende var, for Kløvedal, selve essensen af livet.

Om drømme er en lille saltvandsindsprøjtning, som de fleste af os har brug for her i de første spæde bølger af et nyt år. Jeg læste faktisk Kløvedals biografi Alle mine morgener på jorden sidste år i januar måned, og den sidder stadig dybt forankret i mig, som en påmindelse om at livet er smukt, men også skrøbeligt. Det aller aller sidste afsnit i bogen er det smukkeste, jeg længe har læst, og hver gang jeg tænker på det eller læser det, får jeg en klump i halsen.

Både bog og podcast bringer dig i en særlig stemning og ind i et hjørne af dig selv, hvor du lige mærker efter, om du er på rette vej…❤

Anette