Inden skyerne kommer, af Mari Jungstedt

Forlaget People’s, udkom i februar 2021, 290 sider (dog hørt som lydbog)

Original titel: Innan molnen kommer. Oversat af Kamilla Jørgensen.

En krimi, hvor alle kan være med 🕵️‍♀️

Inden skyerne kommer er første bind i Jungstedts nye Malaga-serie. Jeg har ikke læst noget tidligere af forfatteren, der især er kendt for den populære Gotland-serie.

Jeg fik bogen tilsendt uopfordret fra forlaget, men valgte faktisk at lytte til den i stedet, da jeg til stadighed øver mig i lydbøger.

Lisa Hagel er blevet forladt af sin mand, og flytter til en lille bjergby på Spaniens Solkyst, tæt på Malaga, hvor hun vil starte på en frisk. Til et flamencokursus møder hun drabsefterforskeren Hector Trivedes, der fem år tidligere har mistet sin ægtefælle. Der bydes op til dans…💃🕺

Samtidig findes den spanske anklager Florian Vega død i slugten ved den gamle bro Puente Nuevo, der ligger i bjergbyen Ronda. Han er på tur med sin svenske hustru Marianne og et vennepar og stopper for at nyde udsigten, men han bliver i området, da de andre går tilbage. Begik han selvmord? Faldt han ned? Blev han skubbet? I så fald, hvem ville ønske ham død?

Inden længe står politiet overfor flere mistænkelige dødsfald i samme område og besynderligt nok befinder Lisa sig hver gang tæt på begivenhedernes gang.

Historien kører i to spor. Et nutidigt, hvor dødsfaldene skal opklares og et fortidsspor fra 1972, hvor man følger den unge kvinde Rafaela Molinas skæbne.

Inden skyerne kommer er en velkomponeret krimi med et plot, der trækker tråde helt tilbage til Francos styre. Et styre, der stod bag en uhyggelig politisk udrensning, som viste sig at være en lukrativ forretningsmodel. Mere kan ikke afsløres her uden at spoile. Eneste lille grynt er nok at jeg gennemskuede plottet, og dét er jeg ellers sædvanligvis ret dårlig til…😲

Jeg kalder mig selv en hygge-krimi læser for jeg skal helst ikke have det for voldsomt og hellere psykologisk gys end drabelige splatterscener. Men her følte jeg mig på hjemmebane, og jeg elsker når der bygges historisk stof ind i handlingen, hvilket tilfører krimien en ekstra dimension. Så føler jeg, at jeg er i en ren Win-Win situation; at jeg både underholdes og lærer noget.  

Sprogligt er bogen letlæselig, og ud fra de maleriske beskrivelser fornemmer man en velresearchet bog, hvor man straks føler sig hensat til de andalusiske bjerges skønhed.  

Om forfatteren: Svenske Mari Jungstedt (f. 1962 ) er uddannet journalist og har arbejdet som nyhedsvært. Brød igennem som krimiforfatter i 2003, og ’The Times’ har endda kaldt hende for “en af Skandinaviens bedste krimiforfattere”. Hun er især kendt for Gotland-serien, men har også skrevet en Gran Canarie-serie. I dag bor Mari i Stockholm og har et sommerhus på Gotland. Hun har to børn, og en hest og en hund!

Jeg læser meget gerne med videre i denne serie og glæder mig til at følge Lisa og Hectors ‘dansetrin’ og giver bogen 4 spændende og underholdende ⭐⭐⭐⭐/6.

Så til dig, der er fan af Jungstedt, elsker Spanien og søger en hygge-krimi, der læser sig selv 📖

Tak til Forlaget People’s for anmeldereksemplar ✅

Anette