SATANS SOMMER, af Kim Faber & Janni Pedersen

Politikens Forlag, udkom i juni 2020, 416 sider

Reklame / GÆSTEANMELDELSE af Mads Falk Knudsen

SATANS SOMMER 🐝 er andet selvstændige bind i serien om Martin Juncker og Signe Kristiansen.

Ret optaget af Satans Sommer

For et år siden læste jeg det første bind VINTERLAND, som fangede mig fra start til slut. Derfor har jeg set frem til igen at skulle tilbringe timer i selskab med de to politifolk, Martin Juncker og Signe Kristiansen.

Martin Juncker bliver denne gang travlt beskæftiget med at opklare et mord på en advokat i Sandsted, hvilket viser sig at have en forbindelse til Junckers egen fortid.

Samtidigt modtager Junckers kone, der er journalist, et anonymt tip om terrorangrebet, der chokerede hele landet midt i julefreden sidste år. Det anonyme tip påstår, at terrorangrebet kunne være forhindret, men der blev ikke reageret på den trussel, som visse personer åbenbart kendte til.

Sammen med Signe Kristiansen går Junckers kone, Charlotte, i gang med at undersøge, hvorvidt det anonyme tip er sandt. Det bliver en hæsblæsende og farlig jagt på en gruppe meget ubehagelige mennesker, som ikke er bange for at slå ihjel for deres sag.

Endnu engang formår Faber & Pedersen at skabe en virkelig spændende krimi, som både er underholdende og uforudsigelig. De sjove og skæve hovedpersoner er interessante at følge, både privat og via politiarbejdet. Ligesom jeg roste VINTERLAND for dens troværdige og helstøbte personkarakteristikker, så vil jeg bare gentage mig selv. Jeg får lyst til at læse mere om disse personer, da jeg som læser er kommet meget tæt på dem og deres privatliv. Martin Junckers karakter er så nøjagtigt beskrevet, men alligevel så nuanceret, at han virker som et helt almindeligt menneske på godt og ondt.

Hvis du har læst VINTERLAND, så er SATANS SOMMER altså et ”must-read”, og hvis du ikke har læst VINTERLAND, så har du to gode krimier til gode.

Forfatterduoen består af journalistparret Kim Faber & Janni Pedersen. Kim Faber er uddannet arkitekt og journalist og har tidligere arbejdet på Politiken. Han har tidligere skrevet 3 fagbøger. Janni Pedersen er studievært og krimi- og retsreporter på TV 2. Parret bor på Indre Nørrebro i København. VINTERLAND blev shortlistet til Bogforums Debutantpris i 2019 og hædret med Det danske Kriminalakademis debutantpris 2020.

Du får en krimi, der fanger og holder spændingen, hvilket udløser 5 ⭐⭐⭐⭐⭐/6 – med ønsket om flere bind i serien om Juncker og Kristiansen. Min anmeldelse af VINTERLAND kan du læse her.

Tak til Politikens Forlag for anmeldereksemplar ✅

Mads