Ting jeg gjorde. Bordkalender 2021, Maren Uthaugs bedste striber, af Maren Uthaug

Politikens Forlag, udkom i oktober i 2020, 365 sider

Reklame / Come On 2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣🍾

Aldrig før har et nyt år været mere velkomment end i år, hvor 2020 har udfordret og presset os alle på forskellige måder – eneste trøst er, at vi alle er i samme båd ⛵

Derfor ser jeg med stor længsel frem til 2021, hvor vi forhåbentlig kan se en vaccine i øjnene og få vores ‘normale’ liv tilbage….

Det nye år byder heldigvis på endnu en satirisk bordkalender af Maren Uthaug, og mere end nogensinde har vi brug for komme igennem dagen med lidt humor. Så jeg er med igen, for jeg bliver aldrig træt af hendes finurlige hverdagsfilosofiske betragtninger.

Og selvfølgelig har hun den nye virkelighed med, hvor corona som med- eller modspiller får et par streger med på vejen.. 😉

Den nye virkelighed

Efter at have læst og småklukket mig igennem 2021 kalenderen kan jeg love jer, at den er ligeså saftig og fantastisk som sædvanlig. Den får en fast plads på mit kontor i det nye år.

SMS’e med teenagere

Uthaugs striber er slet og ret genkendelige. Selv om vi jo ikke kender hinanden, så føler jeg ofte, at de er tegnet lige præcist til mig. Det er pinligt, sjovt, grotesk, og hun udfordrer os på alle områder, om det så er parforhold, børn, veninder, alkohol, madspild, corona, alderdom – ja, livet generelt.

Førerløse biler

Kalenderen består af 365 genkendelige gruk og giver dig et dagligt boost af uhøjtidelighed og selvironi, hvilket er dejligt befriende. Kan bruges som gave til dig selv, ægtefællen, kæresten eller som veninde- eller værtindegave.

Om forfatteren: I 2013 vandt den populære blogger og forfatter Politikens tegneseriekonkurrence med den humoristiske stribe, som med sin enkle og spidsfindige streg stiller skarpt på det moderne liv. Maren Uthaug har siden været fast tegner for Politiken. Hun har derudover også skrevet flere bøger og modtaget flere priser. Senest Læsernes Bogpris i 2020 for bogen En lykkelig slutning.

Til sidst vil jeg også lige nævne hendes bøger i serien ’Striber på højkant’, som også indeholder disse satiriske streger. Der findes 4 udgaver: Kærlighed, Livet, Parforhold og Børn, og de er i nøjagtig samme stil som bordkalenderen, hvis man er mere til en udgave i bogform.

Tak til Politikens Forlag for anmeldereksemplar ✅

Anette