ORD – encyklopædi

Politikens Forlag, udkom i oktober 2022, 336 sider

En vidunderlig samling af skønne ORD, der skaber øjeblikke af eftertænksomhed.

Ordet encyklopædi betyder opslagsværk, og bogen ORD er netop sådan et værk, man får lyst til at slå op i. Ikke for at finde betydningen af et bestemt ord, men for at blive inspireret og fascineret af de ord, de 252 bidragydere har valgt at fortolke på deres egen måde.

I værket ORD fortolkes nemlig 347 forskellige ord. Det stikker i alle retninger, og det er ganske underholdende, men også berigende læsning. Bidragyderne er opfindsomme, alvorlige, faktuelle, humoristiske og skarpe og det holder ens opmærksomhed fangen. 

Det er ikke en bog man læser fra A til Å. Man får bare lyst til at bladre og lade ens stemning og nysgerrighed styre fokus. Og så indeholder den også en del visuelle kunstværker, der er tankevækkende og interessante. Her følger der ingen tekst med, så billedet eller illustrationen taler for sig selv.

Encyklopædien er samtidig en æstetisk smuk, indbundet bog, der sagtens kan betegnes som en ‘Coffee Table Book’, der egner sig til at ligge fremme, til små stunder med læsning og fordybelse, til samtale og dialog og til inspiration.

ORD er som tidligere beskrevet et opslagsværk. Ét, der kan tages frem igen og igen, hvis du er nysgerrig på nutidens ord og måske også vil udvide din horisont… 📝

Jeg læste og…

blev berørt af LYS

grinte af LUDDER

følte roen ved VINTERBADE

blev klogere af KAFFE

var nysgerrig på IVERSYGE

tænkte tilbage ved IDIOTFORSTANDER 

osv. 

Næste gang vil min oplevelse helt sikkert blive en anden…🤓

Anbefales til sprogelskeren og/eller den eftertænksomme læser. ORD kan også nydes som lydbog. Jeg har dog kun hørt brudstykker, men jeg nød især, at det er bidragyderen der, i langt de fleste tilfælde, selv læser op. Det skaber dynamik og understreger værdien af at værket er skabt i fælleskab og i kærlighed til ORD.

Omtale/Tak til Politikens Forlag for tilsendt eksemplar ✅

Anette