DEN DER SNYDER …, af Peter Mouritzen

Jensen & Dalgaard, februar 2021, 32 sider

Illustreret af Tom Kristensen

DEN DER SNYDER er den 15. og allersidste historie i Bibelstærk-serien, der startede i 2002. Der findes nemlig 14 andre sjove og skæve historier fra Det Gamle Testamente, men denne er historien om de 2 snydetampe – Jakob og Laban.

“Historien foregår langt tilbage i tiden. Bibelen, der ellers er en gammel bog, var slet ikke skrevet. Først skulle historierne jo ske, før de kunne blive skrevet ned. Og historier skal være gode, men også lidt onde; ellers sker der jo ikke noget!”

Historien hjælpes godt på vej af de fabelagtige illustrationer af Tom Kristensen.

Anmeldelse af Søren Fanø i bogbotten.dk. Fanø skriver bl.a.: “Bibelstærk-serien, og Den der snyder, anbefales varmt til alle, der skal formidle de gamle urfortællinger til nye generationer. Alvoren, de eksistentielle problemstillinger og det underholdende er bevaret. Og så er der rigeligt med samtalestof til en dansktime og kristendomskundskabstime i DEN DER SNYDER – en historie om to snydetampe. Man skal altid huske på at: Den der snyder, bliver selv snydt! Det gælder også for dem, der ikke endnu ikke har læst Bibelstærk-serien med Peter Mouritzens skønne, skæve øjne på Det Gamle Testamente.” Læs hele anmeldelsen her!

Anmeldelse af Bent Rasmussen, Folkeskolen

Peter Mouritzen viser igen-igen et sandt sprogligt overskud. Han er i absolut topform, og det er en fornøjelse at kaste øjnene i denne fine fortolkning af en klassisk bibelfortælling. Læs hele anmeldelsen her!

Du kan finde den komplette liste over udgaverne i Bibelstærk serien her.