Havhvepsen, af Tommy Thorsteinsson

Forlaget Forfatterskabet.dk, 2019, 334 sider

☠ En giftig sag ☠

ANMELDEREKSEMPLAR

Som Will Smith i den amerikanske film Seven Pounds fra 2008, får nogle af karaktererne i Havhvepsen en oplevelse udover det sædvanlige.

Efter Ensom Ulv havde jeg svært ved at få pulsen ned, og i Havhvepsen påvirkes pulsen igen ved at sætte en skræk i livet på både rige erhvervsfolk med pacemakere og på læseren – noget forfatteren åbenbart nyder.. og er i stand til med sine opfindsomme plots.

Havhvepsen er en sikker 2’er af Tommy Thorsteinsson, der i 2017 debuterede med Ensom Ulv, som jeg læste med stor begejstring.

Politiefterforsker Anna Blaafalk er tilbage på jobbet, men der er ikke megen tid til at slikke sårene efter sommerens tragiske terrorbegivenheder, for en ondsindet hacker er på spil….

Fra bagsiden:

En intelligent og skruppelløs hacker er på spil i dansk erhvervsliv. Hackeren går målrettet efter velhavende erhvervsfolk, der bærer pacemaker. En afslappende ferietur til Mallorca ender med et kynisk angreb, og snart kan hackeren skrive morder på visitkortet.

Under ledelse af drabschef Victor Bach kæmper efterforskerne med at identificere gerningsmanden. De søger hjælp hos Dieter Wolf, der nu arbejder hos NC3, Nationalt Cyber Crime Center. Han kommer hurtigt på sporet af den tilsyneladende hacker, men har de rettet kikkerten mod den rette, eller har Dieter fundet sin overmand?

Min anmeldelse:

Med anden bog i serien om politiefterforskerne i afdelingen for personfarlig kriminalitet har forfatteren slået fast, at han kan sit kram. Igen har han sammentømret et ufatteligt spændende plot, som på uhyggelig vis sætter en skræk i læseren – for kan det virkelig lade sig gøre? Det skaber en angst og en uro i os, for samtidig med at vi værdsætter og er afhængige af den teknologiske udvikling indenfor det medicinske område, så er det jo voldsomt foruroligende at tænke på denne mulige afpresningsmodel.

Ydermere vælger forfatteren at bruge et yderst farligt dyr som Havhvepsen, hvilket både er originalt, opfindsomt og fascinerende.

Tempoet i 2’eren er mindre hæsblæsende, men det giver ro og plads til at lære de forskellige karakterer lidt bedre at kende. Vi kommer lidt mere ind under huden på de udadtil hårdkogte politifolk som Victor Bach og Magnus Ipsen. Vi præsenteres for ”den nye dreng i klassen” Dieter Wolf, IT-geniet og nu leder af IT-sektionen, som spiller en afgørende rolle. Anders Axelsen stiger velfortjent i graderne og Anna Blaafalk kæmper med både fysiske og psykiske mén. Der løftes en flig af sløret for noget ufortalt i Annas familie; for hvad er der sket, siden Annas søster Maria har afbrudt kontakten med familien for nogle år siden? Det ved vi ikke – endnu..

Sprogligt er der markante forbedringer i forhold til første bog, og igen må jeg kreditere for en super god research og en generel god formidling. Både i første bog og i denne er der også flere gode musikreferencer undervejs, hvilket er med til at underbygge den gode autentiske stemning.

Bogen kan vel egentlig godt læses som et selvstændigt bind, men hvorfor snyde dig selv for starten på denne fine krimiserie. Min anmeldelse af den første bog Ensom Ulv kan læses her.

Dramaet slutter, og dog alligevel ikke helt på sidste side, og på Krimimessen i april måned kunne forfatteren også fortælle, at han har meget mere i krimiskuffen, og at han snart skulle i gang med tredje bog i serien. Det bliver spændende at følge, hvilke uhyrligheder, vi næste gang, skal udsættes for…

En havhveps er et ubekvemmeligt bekendtskab, men denne fortjener

5 giftige ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6

Bogen er tilsendt af forfatteren og Forlaget Forfatterskabet.dk.

Bogen kan købes lige her

Anette