Ind i en stjerne, af Puk Qvortrup

Forlaget Grif, udkom i maj 2019, 199 sider

Jeg har længe haft denne bog i kikkerten, da mange rosende har omtalt den og jeg har også fulgt med på forfatterens instagramside, hvor hun deler stort og småt fra hverdagen med mand og fire børn…

For en god ordens skyld, skal det lige nævnes at bogen er et bibliotekslån, og dermed ikke reklame.

Ind i en stjerne er en selvbiografisk roman om det ubærlige.

Ingen kan vist forestille sig, hvordan det må være at være 6 måneder henne i graviditeten, da Lasse, hendes mand og faren til barnet, falder om med hjertestop under et halvmarathon. Alene står Puk tilbage og må forberede sig på den forestående fødsel imens en 2-årig dreng savner sin far.

I tiden efter fødslen falder tilværelsen næsten fra hinanden og Puk må mobilisere uanede kræfter, tage imod hjælp fra søsteren og forsøge at skabe mening i en ny hverdag som alene-mor.

Romanen er som sagt selvbiografisk og Puk sætter ord på sorgen, smerten, vreden, frustrationerne… ja, på hele den ubærlige situation samtidig med at hun tænker tilbage på dejlige stunder med Lasse i et forsøg på ikke at glemme ham og på at finde trøst i meningsløsheden.

Jeg rålæste bogen på 2 aftener og sjældent har jeg følt en andens personlige smerte så virkelig, som i denne gribende fortælling om at miste, men den indeholder også håb for nye tider og for at kærligheden eksisterer, hvis man vover at leve videre på trods. Det er meget bevægende.

Podcasten ‘Puks to mænd’

Du kan også lytte til podcasten ‘Puks to mænd’, som i fire afsnit fortæller den gribende historie, hvor hun også kommer ind på tiden efter Lasse.

Jeg glæder mig nu til at læse hendes kommende fiktive roman Mand og barn, der udkommer her sidst i august på Politikens Forlag.

Læs mere om forfatteren her – https://forlagetgrif.dk/forfattere/puk-qvortrup/

Ind i en stjerne er ikke svær at give stjerneregn og den får 6 gribende ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/6.

Anette