Læser du Graphic Novels? – Tegneserier for voksne eller grafiske romaner er en anderledes og forfriskende genreform, hvor tekst og billeder går hånd i hånd. Siden jeg læste Anne Franks dagbog (graphic novel udgaven) har jeg haft lyst til at læse mere af samme stil, så jeg er begyndt at låne disse tegneserier på biblioteket og har virkelig nydt at fordybe mig i historierne, der forstærkes visuelt med de flotte illustrationer. Nedenfor kan du måske finde inspiration til din næste Graphic Novel oplevelse .. 📚🤓

_____________________________________________

Anne Franks dagbog – graphic diary, af Ari Folman & David Polonsky. Anne Frank og hendes jødiske familie bor i Tyskland, men da 2. verdenskrig raser, flygter først faren, og senere resten af familien til Holland. Bogen bygger på de oprindelige dagbogsnotater fra den 13-årige Anne.

Din Bedstefar Vasja, af Anna Rakhmanko og Mikkel Sommer. En rumænsk familie bliver i 1941 uden en forklaring deporteret til Sibirien.

Den kolde jomfru og andre skrøner, af Jørn Riel, Gwen de Bonneval og Hervé Tanquerelle. De berømte og elskede skrøner fra Grønland får et nyt liv i denne tegneserie om fangerfolket i den arktiske verden.

Forvandlingen, af Franz Kafka og Søren Jessen. Kafkas klassiker om Gregor Samsa, der er blevet forvandlet til et uhyrligt kryb.

Shirley Jacksons Lotteriet, af Miles Hyman. Den urovækkende horror klassiker om den idylliske landsby, der gemmer på et rædselsvækkende høstritual. Bogen, som er illustreret af Jacksons barnebarn har lavet en flot og visuel genfortælling af forfatterens oprindelige og ikoniske novelle, der første gang blev bragt i juni 1948 i The New Yorker.

Den uægte, af Jesper Wung-Sung og Palle Schmidt. Den habile, unge løber Joakim udfordres på moral og etik, da han skal deltage i et løb, hvor han skal udkonkurrere en anden dygtig løber, og måske endda kæmpe for eget liv.

Alice i eventyrland, af David Chauvel & Xavier Collette. En ny version af Lewis Carrolls’ mesterværk, som er tro mod den originale fortælling. Der er lavet utallige filmversioner, men der findes kun få tegneserieversioner, og dette er et af dem.

Millennium (1. Mænd der hader kvinder), af Sylvain Runberg og José Homs. Stig Larssons berømte trilogi omsat til tegneserie i 3 bind. Om journalisten Mikael Blomkvist, der forsøger at opklare et gammelt familiemysterie med hjælp fra den unge pige, som er blevet tidligt skadet, men nu IT geni, Lisbeth Salander.

Millennium (2. Pigen der legede med ilden), af Sylvain Runberg og José Homs. Stig Larssons berømte trilogi omsat til tegneserie i 3 bind. Da Lisbeth Salander mistænkes for mord, er det Mikael Blomkvists tur til at hjælpe Lisbeth med at finde ud af sandheden om hendes opvækst, som har været præget af svigt og overgreb.

Millennium (3. Luftkastellet der blev sprængt), af Sylvain Runberg og José Homs. Stig Larssons berømte trilogi omsat til tegneserie i 3 bind. Hårdt såret bringes Lisbeth Salander til hospitalet, men en gruppe af ældre mænd fra efterretningstjenesten vil hende til livs, da hun er eneste vidne mod dem i en gammel sag omkring hendes fars fortid, som de for alt i verden ikke vil have frem.

Sapiens, menneskehedens fødsel – en graphic history, af Yuval Noah Harari, David Vandermeulen og Daniel Casanave. En flot grafisk historie om menneskets evolution.

God Fornøjelse 🌞