At vælge ens sommerferielæsning er altid en særlig stund, for forventningen til både ferie og gode læsestunder er altid tårnhøje. Ferietiden er dog ikke altid der, hvor jeg får læst mest, da jeg oftest er sammen med min familie og det giver ikke altid denne ro til fordybelsen, men jeg læser næsten altid inden sengetid og i år har vi også en længere køretur, hvor jeg forhåbentlig kan få læst noget.

Jeg er altid overoptimistisk i forhold til, hvor meget jeg kan nå at læse, men hellere ha’ for mange bøger med end mangle 😆

I år er bøgerne en blanding af egne, lånte og anmeldereksemplarer, hvilket fremgår af listen.

Dette er årets sommerferielæsning ☀️

Ind i en stjerne, af Puk Qvortrup (bibliotekslån)

En selvbiografisk roman om det ubærlige. Puk mister sin 27-årige mand Lasse, da han falder om med hjertestop under et halvmarathon. Hun venter deres 2. barn, og står nu alene tilbage. Om døden, om livet og om kærligheden.

Ulysses, af James Joyce (eget køb)

Jeg skal til Dublin her til august og derfor fik jeg lyst til at læse denne altomfavnende klassiker, hvor vi følger antihelten Leopold Bloom på sin vandring gennem Dublin den 16. juni 1904. En moppedreng på 800 sider og jeg ved ikke, om jeg kommer igennem, men nu skal forsøget gøres. Om ikke andet så glæder jeg mig til at komme til Dublin og gå i fodsporene af Leopold Bloom, hilse på Molly Malone og nyde en pint eller to på pub.

Jordens Salt, af Jeanine Cummins (gave)

Jordens Salt er en besættende og tankevækkende historie om en mor og hendes søn. Lydia driver en boghandel, og betages af en kunde, Javier, som hun kan tale om litteratur med. Javier er leder af et narkokartel, hvilket hun ikke ved, og Lydias mand, der er journalist, er ved at skrive en større artikel om netop ham. Det får alvorlige konsekvenser, og driver mor og søn på flugt.

Eufori, af Elin Cullhed (anmeldereksemplar)

En roman om Sylvia Plath. Husker du Glasklokken, der blev Sylvia Plaths sidste roman før hun begik selvmord?

Eufori er en rasende, tindrende, balstyrisk medrivende historie om moderskab, kvindeliv og kunstnerisk skabelse i ægteskabet med Ted Hughes, der af samtiden blev betragtet som en vigtigere stemme end Plath selv. Cullhed har skrevet om det sidste år i Plaths liv. Hun vandt Augustprisen som årets bedste svenske udgivelse med begrundelsen: “I tekstens bankende hjerte ser læseren Sylvia Plath, men også sig selv.” 

Samlede historier, af Mathilde Walter Clark (anmeldereksemplar)

Samlede historier er Mathilde Walter Clarks tidligere udgivelser Tingenes uorden og Grumme historier samt tre nyere historier samlet i én smuk udgivelse.

Mon du har læst Huset uden ende og Lone Star af samme forfatter? Hvis ikke får de her mine varmeste anbefalinger 😍

Rigtig god sommerferie til alle 💛

Tak til Politikens Forlag for anmeldereksemplar ✅

Anette