2019 har været et særligt år for mig, for det var året, hvor jeg for alvor kastede mig ud i at blogge og at anmelde bøger. Det har været en rejse, der har givet mig mange dejlige nye læseoplevelser, og det har på berigende vis åbnet min bogverden. Da jeg jo ikke er litterært uddannet har det været lidt nervepirrende at sende anmeldelser afsted, men fordi I har modtaget mine ord så positivt, har det slet ikke været særligt slemt. Faktisk har det været sjovt og jeg har nydt at blive en del af dette dejlige bogfællesskabs-univers, hvor jeg har lært så meget af andre bog-bloggere, blevet inspireret til at læse en masse og mødt/lært nye bogfolk at kende. Det sætter jeg stor pris på.

Året i tal:

Jeg har i alt læst ca. 45 bøger, og med det antal har jeg overgået mine egne forventninger så meget, at jeg på ingen måde kan love, at det gentager sig, for jeg har jo også familie, arbejde og hus at passe, men samtidig vil jeg da håbe, at jeg får mindst lige så mange gode læseoplevelser næste år.

Top-5:

Det er altid svært at vælge årets bedste bøger, for der er mange, men min top-5 liste er især valgt ud fra, at bøgerne scorede fuldt stjernehus, at de overraskede og fuldstændigt slog benene væk under mig, så jeg nærmest glemte tid og sted…..😲

Derfor er disse bøger på min absolutte top-5 liste i 2019, og jeg giver dem de bedste anbefalinger med på vejen. Her er listen i vilkårlig rækkefølge og med links til mine anmeldelser:

Blog-statistik:

Jeg har også lavet lidt statistiksøgning for at se, hvilke opslag der har fået flest besøg af jer, og udover forsiden på bloggen, så topper listen med de to bøger Den dag Brita forsvandt og Som om vi aldrig rigtigt fandtes.

I alt har min blog/hjemmeside haft over 5000 sidevisninger i 2019, og det er da helt vildt.

True crime er en genre, jeg især i år, har været optaget af, og udover bogen Jeg som anklager, som allerede er nævnt, var jeg virkelig optaget af både Pedal Ove sagen og sagen om The Golden State Killer. Begge bøger er udkommet i efteråret og kan varmt anbefales.

Det var også året, hvor jeg gav mig i kast med at redigere og opsætte digtsamlingen Da jeg var ung digter i anledning af min fars 50-års forfatterjubilæum. Det var en stor udfordring, men også lærerigt og heldigvis skulle den ”bare” udgives på eget forlag i et privat-tryk, så det afhjalp de værste nerver, men resultatet blev heldigvis så fint. Obs. – hvis bogen har interesse, kan den købes ved privat henvendelse.

Af andre bog begivenheder, kan det nævnes, at jeg har været på min første krimimesse i Horsens, og det bliver vist til et genvisit til foråret. Jeg har været til bog-arrangement i Silkeborg, hvor jeg mødte forfatteren Rikke Dahl og så har jeg været på bogmesse, hvilket jo altid er et hit.

Jeg har desværre i efteråret haft arbejdsrelateret stress-symptomer, så jeg har læst noget mindre de seneste måneder, men har så i stedet trænet det at lytte til lydbøger, og det har været en anderledes og positiv oplevelse, især under lange gåture.

Tak for alle nye bog-venskaber på facebook og instagram, tak til de forlag, der har vist mig og min bogside interesse, og tusind tusind tak til alle mine følgere, som gør det hele meget mere sjovt og værdifuldt.

Jeg glæder mig til mange nye bogudgivelser i 2020 og selvom 2019 blev skelsættende, så er jeg sikker på, at der også er overraskelser i vente i det nye år.

Allerede nu kan jeg afsløre, at jeg har sagt ja til at være betalæser på en Y/A gyser, og det er da en ny, sjov og anderledes udfordring, som jeg er i fuld gang med, og min far har endnu en bog på “tegne”brættet, så den skal jeg også redigere og sende i tryk, formentlig allerede inden påske…  Derudover håber jeg at lave en lille læsebogklub og måske lave et bog-bytte skab, inspireret af andres positive initiativer med det for øje at sprede bogglæde.

Opslaget indeholder nogle anmeldereksemplarer ✅

🎉 I ØNSKES ALLE ET FANTASTISK NYTÅR 🎆

Anette